torsdag 4 februari 2021

Förvirrad torsdag


Så konstig dag idag - den har liksom bara flaxat lite tafatt och landat på magen igen istället för att lyfta och flyga. På torsdagar den här perioden har jag bara nior som just nu är på PRAO, men eftersom vikariesituationen är lite kaotisk på skolan just nu utgick jag från att jag skulle göra inhopp de lektionerna - inte minst för att jag blev vidtalad och förvarnad igår. Helt okej så, fullt rimligt! Men precis när jag kom fram till skolan med andan i halsen på morgonen och stod och tog av mig ytterkläderna plingade det till i min telefon med ett meddelande (som hade skickats 45 minuter tidigare men levererats först då) om att jag inte behövs på morgonen ändå. Jahopp. 

Sedan visade det sig att jag inte behövdes på eftermiddagen heller, så i princip körde jag till jobbet enbart för en kustodiering på 15 minuter i skolbiblioteket... visserligen finns det sysselsättning i överflöd, men inget jag inte kunde ha gjort i mysbyxor här hemma. Vilken tur att jag kunde passa på att kopiera upp prov tills imorgon, det kunde jag åtminstone inte ha gjort på distans! Egentligen borde det ju ha bäddat för en väldigt skön och behaglig arbetsdag att slippa båda inhoppen, men istället blev det mest bara lite halvdant. 

Dessutom har jag Arvid hemma tredje dagen nu på grund av magont och illamående - det verkar inte bli mer än så, men gå över vill det inte heller. Så trist. Själv har jag en vag huvudvärk som molar på i bakgrunden och rätt så effektivt tar död på all initiativförmåga. Troligen beror huvudvärken på min akuta brist på sportlov, så det är väl bara att vänta några veckor på åtgärd... 

Bilden är i alla fall från en skogspromenad jag hann göra i dagsljus (!!) och -13 grader igår på eftermiddagen. Det är så fantastiskt att det knappt är sant att vi har en riktig vinter i år. Älskar det. 

Inga kommentarer: