måndag 14 september 2009

Ut ur garderoben

Ikväll var andra övningen med Jacob Gospel, och jag tror det är dags för ett mycket, mycket drastiskt steg - över till altarna. Jag har varit sopran i kör efter kör, men om jag tänker efter har jag egentligen ingen annan orsak till det än att jag (förmodligen?) sorterades in i sopranstämman i skolkören på lågstadiet. Det, och så att jag är lite lat och tycker det är väldigt enkelt att för det mesta få sjunga melodistämman om man, som jag, ibland brukar vara en aning ofokuserad på övningarna. Men det känns inte riktigt som någon bra orsak...

Min röst är väldigt mittemellan, och egentligen kan jag väl varken sjunga särskilt lågt eller särskilt högt. Men åtminstone är det roligare att sjunga lågt. Så nästa övning - alt. Upp till bevis!

5 kommentarer:

Mia sa...

Fotnot: fotot är alltså INTE Jacob Gospel (som jag varit med i i exakt åtta dagar), utan Blessed Mess, gissningsvis 2006.

MalinJohanna sa...

Lycka till, jag tycker altstämmorna brukar vara roliga att sjunga. Och så gissar jag också på 2006.

Eva sa...

Sjunger också alt, men i Take Off

Ika sa...

Jag har också gjort premiär i altstämman den här veckan - och det kändes ganska knepigt när man är van att hålla sig till melodistämman! Utmanande, men roligt.

Nu är jag ju ganska tillfällig förstärkning i den aktuella kören (fast om jag hinner kan det hända att jag börjar sjunga med dem regelbundet), och mitt gästspel bland altarna är mest påkallat av att det var störst behov där. Jag klarar av att sjunga ganska lågt, men kantorn konstaterade att jag nog egentligen har en sopranröst (även om det inte riktigt känns så just nu för att jag är så otränad).

Anonym sa...

Vad roligt att du gick med! Två från mitt sommarjobb är med där, två trevliga typer. Hoppas du stöter på dem och lär känna dem! Jenny