tisdag 21 juli 2020

Dagens väderleksrapport


Idag är en sån där sällsynt dag när jag vill göra high-five med vädret. Med tanke på dagens nederbörd är det nästan lite mirakulöst att jag också hunnit med morgonpilates under hög himmel i Skolparken, rensa hela grönsakslandet, skörda spenat och till sist gå en runda i Forsby medan Edvin hade fotbollsträning. Allt utan en droppe på mig! Kunde inte ha planerat det bättre själv, för i stort sett all tid jag vistats inomhus har det regnat...

Däremellan har det verkligen vräkt ner - på eftermiddagen kom ett riktigt monsunregn samtidigt som åskan brakade alldeles nära storbarnens simskola... ja, just den detaljen var kanske inte perfekt tajmad, men de hann i alla fall simma första passet. Kan inte låta bli att tycka det är riktigt upplivande med sådana oväder också, åtminstone när jag själv får stå under tak inne i kvisten och njuta av spektaklet! 

Vädret och hälsan, är det inte det tanter pratar om när de träffas i butiken? Händelsevis vill jag också göra en high-five med min energinivå också idag. Antagligen ett ålderstecken, men gillar verkligen dagar när allt bara stämmer. Hade ett par dagar förra veckan när gräsallergi, pms, sömnbrist och spänningshuvudvärk sammanföll och då var det inte direkt tal om några pilatespass eller spenatskördar... Det blev i alla fall en sund påminnelse om att uppskatta de här dagarna som funkar.

Ursäkta tantkonversationen. Djuplodande reflektioner tar vi en annan dag. Eller ett annat år. 

PS. Är det bara jag som hallucinerar, eller är det inte ett fjällandskap på den här bilden också? Haha! Minns inte att det var så kuperat i Forsby... Håller visst på och får Arjeplogsabstinens. 

Inga kommentarer: