tisdag 31 oktober 2023

Varför Paris, vi har ju Åbo

 
Titta här - ett halvfärdigt inlägg fullt av sommar och sol som bara behövde lite text för att läggas upp. Var så goda! Jag bjuder på en somrig, ganska härlig promenad längs Aura å. Dagen innan hade vi rullat in på Runsala camping och ägnat en eftermiddag åt Åbo slott. Nu var det dags för en annan favoritaktivitet i Åbo, nämligen strosa längs ån. Vi började vid Forum Marinum, kollade båtar, klättrade på prästkragen och begrundade lyftkranar. 


Efter en överfart med färjan Föri och en broburen återkomst till den sida av ån vi började på hade vi kommit till Kakola. Vi har ju knappt varit i Åbo sedan Kakolabacken befolkades av icke-frihetsberövade invånare, och inte har vi testat bergbanan heller. 


Vad fint det var där uppe! Jag är visserligen tveksam till om jag själv skulle vilja bo på ett gammalt fängelseområde, men den som planerat det nya området har onekligen gjort ett bra jobb! I det här skedet höll kämpaglöden hos vissa flanörer på att falna, så vi fick illa kvickt leta fram en parkbänk att äta mellanmål på nere vid ån. Sedan var alla redo för att gå vidare igen - in till centrum för att leta upp en lunch! 


Snopet värre när det visade sig att det inte fanns något Stockmann café längre, men besvikelsen lade sig när vi hittade en präktig asiatisk buffé i Hansakvarteret istället. Efterrätt och allt!

Sen hängde vi på stan, shoppade Funko Pops, åt glass nere vid ån, tog en sväng förbi Domkyrkan... men sen var det dags att återvända till Runsala - kvällsdopp, brädspel och chill väntade! 

Inga kommentarer: