fredag 5 augusti 2022

Mer fjäll, mer regn

 
Bear with me - det blir ännu ett inlägg från fjällen! Men sen blir det inte fler, för då åkte vi hem. Vi stannade två nätter hos Ylva och Anders i Norrfjärden på hemvägen och det var väldigt roligt och mysigt, även om det blev lite dåligt med bilder. Vi spelade discgolf, kollade in nyköpt kammare i kyrkstuga, gjorde stan i Piteå och åt tårta. Jättefina dagar! 

Men innan dess alltså, en sista dag i fjällen. Vädret var - surprise, surprise - regnigt, men vi bestämde oss ändå för att åka iväg hela flocken till Guoletisjaure en gång till för att äta lunch på fjället. Inte helt lätt att styra upp med den variation i ålder, ambitionsnivå och fart som fanns i vårt gäng! Jag hoppas att ingen levde i villfarelsen att det är okomplicerat att kombinera tre generationer, fyra hushåll och 16 individer på semester? Nej, inte enkelt, men absolut värt det! Och så småningom lade sig förvirringen och vi hittade ett fint ställe i lä för att packa fram matsäckar och trangiakök. Vi konstaterade också att det var ett ganska tryggt ställe för lillvandraren på två år att tassa runt, men medan vi packade ihop lyckades han ändå falla raklång på rygg med huvudet ner i en vattenfylld skreva och ge oss alla skrämselhicka. Men tur att vi var många som var redo att dra upp honom och bylta på honom torra kläder!

Efter maten var en del av oss färdiga med fjället för den gången, till exempel han som fått sig ett dopp, medan andra ville gå lite till. Vi som gick vidare vandrade uppåt, fram till ett krön med utsikt över en vidsträckt dalgång. En så mäktig plats, till och med en dag när molnen täckte mycket av utsikten! 

När vi var på väg tillbaka ner mot Silvervägen igen rullade molnen ner från fjället bakom oss nästan som en flytande massa, jämngrå och kompakta. Det var en mäktig upplevelse, men det påminde också om att man ska ha respekt för fjällvädret - till och med i juli! 


Det var den utflykten, det var den resan. Mycket tacksam för att vi kom oss till fjälls igen efter vårt uppehåll!

Så småningom får jag ta upp Londontråden igen! Jag tycker det är så otroligt kul att mina två resor den här sommaren har varit så diametralt olika - den ena storstadspuls och människor från världens alla hörn, den andra vildmark och fjälluft. Så fint att inte behöva välja det ena eller det andra!

Inga kommentarer: