fredag 16 juli 2021

Husvagnsliv (!)

 

Hej från vägen! 

För tillfället är vi på vår längsta resa sedan februari 2020 - längst hemifrån och med störst planer! Blev en aning besviken när jag insåg att vi fortfarande bara är 200 kilometer från Sandsund, men ändå - så långt hemifrån har ingen av oss varit på 17 månader... 

Längre har vi tänkt att det ska bli i alla fall, dagens mål är Koli och efter det har vi tänkt oss vidare mot Joensuu och Nyslott. Som jag ju konstaterade i ett tidigare blogginlägg har jag kanske aldrig varit längre österut i Finland än Vuokatti, så det här ser jag fram emot! Med skräckblandad förtjusning. Orsaken till den lilla dosen skräck är kopplad till vår dragkrok och är svärfars Solifer anno 1988. Vi är på husvagnssemester! Yikes. En gång tidigare har vi försökt oss på husvagnssemester, men då kom vi hem efter två nätter i Seitseminen och Tammerfors pga inte kul längre. Det är länge sedan, så efter det har vi fått en Josef i familjen, men svärfar har också hunnit uppdatera till en som är ungefär samma årgång, men lite större och lite fräschare. Och så har vi nog preppat bättre den här gången. Och det klokaste vi gjort i sommar är antagligen att vänta ut värmeböljan - att vara noviser i husvagn när det utlovas över 30 grader hela veckan låter inte som något vinnande koncept... men nu lär det bli lite mer lagom svalt väder ett tag framöver.

Bilderna är från en utomordentligt oansenlig rastplats i Reisjärvi, men nog måste ju vår första husvagnssemesterslunchrast förevigas. Väl? Så här långt har det i alla fall varit ett nöje! Även om det kändes liiite typiskt att bara nån kilometer efter att vi stannat av nödtvång eftersom vi inte tyckte vi kunde skjuta upp lunchen längre körde vi förbi en jättefin plats precis vid stranden av en stor sjö, med lekpark och allt... oh well. (Måste anteckna för min egen skull att den platsen var helt nära Kisatien koulu ifall vi nångång kör här i trakten igen...)

Läget i baksätet då? Alldeles utmärkt, tackar som frågar! Tydligen har barnen samlat på sig bra med biltålamod under vårt långa uppehåll. Vi har lyssnat på 90 minuter sommarprat med Benjamin Ingrosso (på barnens begäran) och tävlat i vem som kan suga längst på Lakrisal (Arvid är oslagbar mästare). Nu kör vi vidare!

Inga kommentarer: