lördag 29 juli 2023

Folk och fä på getfarm

Det har blivit höst. Kanske inte om vi frågar almanackan, eller kalendern som fortfarande hävdar att det är ett par veckor kvar till skolstart, men definitivt om vi ser på vädret. Det blev en abrupt övergång - under vår husvagnsodyssé i Åboland simmade vi nästan varje dag och sommarkänslan var på topp, men efter att vi kom hem har det inte blivit ett enda dopp. Det har inte regnat hela tiden, men regnet och rusket har hela tiden hängt i luften och på morgnarna har det varit september i luften. Det här var jag inte riktigt redo för, så jag hoppas på åtminstone en liten, liten värmebölja ännu! Vill simma mer under bar himmel innan jag är redo för en lång, mörk vinter!


Häromdagen hade vi stämt träff med mina systrar och en hel hög kusiner på Mannas lilla getfarm i Esse. Vi hade kollat att vädret borde vara okej, men när vi skulle gå ut till bilen var det som om någon hade vridit på en kran. Eller snarare en vattenbazooka. Men tydligen var det ett superlokalt regnväder, för när vi körde ut från Sandsund var det som att köra över gränsen till ett annat land, eller kanske en annan årstid - sol, blå himmel och torra vägar... så lustigt!


Men Mannas getfarm/getcafé, vilket ställe! Jag hade ju hört att det var värt ett besök, men hade väl ganska modesta förväntningar. Men så mysigt! Och vilka roliga djur getter är! Det är absolut inte bara en utflykt för småbarn (och deras slitna föräldrar), för jag hade med alla mina barn och tonåringarna var minst lika begeistrade som sina små kusiner. Fast det är klart, djurvän i största allmänhet behöver man ju vara för att trivas där...


Rent och städat var det också, helt otroligt att man kan hålla det så fint med så mycket djur som strövar runt! Men mycket folk var det - när vi körde in på parkeringen kanske en kvart efter öppning var där bilar i långa rader... men väl inne bland getterna kändes det ändå ganska lugnt och rymligt, vet inte riktigt hur det gick till. Så allt som allt, trevlig utflykt för en eftermiddag i juli. Rekommenderas!


Inga kommentarer: