lördag 22 maj 2021

Livet i maj


Lärarlivet i maj jo. Let's just say - sommarlovet väger upp det mesta när det väl kommer, men det är ingen lek att skjutsa terminen i mål nu! Det hjälper förstås inte att vår andra virtuella Erasmusvecka var just nu, precis när allt annat också ska ske, och för det engagemanget har jag ju bara mig själv att skylla... Äsch, det är ganska osympatiskt att klaga över hur bråttom man har det när ett sommarlov hägrar, men just nu är det mer eller mindre survival mode som gäller. Jo, deadline för läsårsvitsorden är för övrigt 8.00 på måndag morgon. Det kanske säger något om hur lärares helger i maj förväntas se ut... hehe. 


Men i onsdags hände faktiskt något utöver det vanliga - jag slutade tidigare och kunde faktiskt göra det! Jag satte måste-listan på paus och gjorde bara roliga saker resten av dagen. Så behövligt! Först hängde jag med mina syskonbarn på biblioteket medan syrran hade ett ärende - så kul att få springa efter en knubbig och glad ettåring som knatar iväg mellan hyllorna på sina nyfunna ben! När man gör det 24/7 är det en aning själadödande att hela tiden stoppa de små förstörelsemaskinerna, men att hoppa in för omväxlings skull är bara, bara roligt. Och mostershjärtat svällde när han godkände mig som tillfällig ersättning för mamma efter flera blyga månader! 

Dessutom hade Matias prickat in ett jobbärende i Vasa så att han skulle kunna plocka upp mig när mosterstjänsterna inte behövdes längre. Medan han jobbade gick jag en stund på stan och sedan blev det mat på Amarillo innan vi körde hem igen. Något så dejtliknande har vi eventuellt inte gjort sedan augusti 2019... Som alltid när jag är någon annanstans än hemma/på jobbet/i mataffären kände jag mig lite vild och galen som var ute på vift - behövs inte så mycket för det nuförtiden. Men roligt var det med ett sällsynt avbrott i vardagen!

Inga kommentarer: