Något nytt varje dag. Igår var jag på babyshower och idag har jag hämtat en ekolåda från Ekosoppi. Inte fallskärmshoppning direkt, men alltid något...
Ekosoppi har alltså ett system att man får beställa en låda med ekologiska, lokala grönsaker och rotfrukter för 10 euro och hämta där. Tänkte testa hela förra sommaren, men nu blev det av! Den kan innehålla lite olika saker beroende på tillgång och idag var det potatis (basföda, alltid bra), morötter (basföda, alltid bra), kruksallad (åt precis en perfekt rågsmörgås med leverpastej och krispig sallad), krukbasilika (lyx, kommer oss sällan för att köpa färska örter) och palsternackor (härligt! Nu blir det rotfrukter i ugn i helgen). Blir säkert fler gånger, speciellt till sommaren när överraskningsmomentet kanske är ännu större...
6 kommentarer:
Lyx att se fram emot i sommar: körsbärstomater. Åtminstone jag kommer mig sällan för att köpa dem i butik, så när de kommer i ekolådan känns det verkligt lyxigt. Annars brukar det vara en hel del "vanliga" tomater också, och gurka. Och små, nya potatisar...
Jag har också en låda att hämta, måste försöka hinna med den idag. Palsternackor... undrar vad sjutrton jag ska hitta på med dem? Har du några bra tips? Måste säga att det är en rotfrukt jag inte riktigt har tagit till mitt hjärta än. Morötter, kålrötter och till och med rödbetor går betydligt bättre!
Det har hänt kanske en gång förr att vi köpt palsternackor, men har blivit bjudna... Det blir gott att slänga i ugnen, vi brukar skära potatis, morötter, lök/rödlök i bitar och hälla kryddad olivolja över, och i det är det gott med palsternackor också! Vi brukar äta prinskorvar eller något annat köttigt med, men finns säkert nåt bra vegealternativ också... :)
Men vad brukar du göra med rödbetor?? Har inget emot dem, vet bara aldrig vad jag ska göra med dem...
Körsbärstomater förresten, köpte en burk (spanska?) sådana idag... Arvid är förtjust, och vi är nöjda med att han är förtjust i nåt som inte är... smörgåskex eller russin. :D
Ekosoppi, kan det bli mer finskt? :) Låter faktist trevligt med en överraskningslåda, ngt i Jennys stil! (Att få ngt GRATIS är också i min stil, som idag när man fick en tygkasse i det nya köpcentret utanföre Åbo! INte illa.) Ses på tosdag, eller fredag!Jenny
Rödbetor tycker jag är godast att koka och servera som tillägg till maten. hade någon sorts cravings efter kokta rödbetor en period, misstänker att jag hade lågt järnvärde.
Det där med lådan låter som en jättetrevlig idé, borde kanske prövas..
Tack för grönsakslådstipset! Läste ditt inlägg på måndagen och var 1st thing på tisdagen och beställde en låda. Älskar överraskningslådor, och det här är ännu till på köpet så hälsosamt:) Fick också potatis, morötter, palsternacka, sallad, gurkor och en jättefin paprika!
Trevligt annars att ses på 1 maj!
Heidi & Neema
Skicka en kommentar