lördag 30 december 2023

Julen 2023


Så har nästan hela december månad gått utan ett inlägg. Inte så konstigt, för det fanns inte många sysslolösa stunder den månaden! Under veckan som ledde upp till julhelgen hann jag med inte mindre än fem fester inom åtta dygn, vilket känns en aning galet. Men vad göra? Det var personaljulfest, ettårskalas, församlingsjulfest, Josefs skoljusfest och slutligen min egen skoljulfest inklusive knytkalas i lärarrummet - och allt detta mellan fredag och fredag - sedan väntade julafton redan på söndag... Men även om det var intensivt, var det också väldigt fina fester, så den här gången behövde jag inte vänta på julstämningen. Det enda jag hade önskat var liite mer jullov mellan julfesten och julafton - en dag kändes lite underdimensionerat! Norrsken fick vi också se i Överpurmo efter den ena julfesten. Det var jag jätteglad för, för jag brukar alltid missa norrskenen tills jag får höra om dem dagen efter... Det var extra vackert över Stennabba den kvällen!


Julhelgen blev lugn. Helt enligt traditionen sov vi över i Överpurmo mellan julafton och juldagen, men före det firade vi också lite jul på egen hand. Vi tände ljus på gravgården i stan och åt julmat med bara oss fem kring bordet. Egentligen skulle vi ha bjudit svärfar också, men han stack spontant på en gruppresa till Lappland och gott så! 


I Purmo var det heller inget storslaget program, utan vi tog det lugnt, umgicks med mina syskon som kom och gick, åt gott och var mycket ute i snön. Det var ett fint juldygn! Den enda incident vi hade kunnat vara utan var en liten knatte som precis missade jultomten eftersom han föll strax innan och slog upp ett hack i pannan som måste sys med tre stygn... julfirande med barn i olika åldrar blir aldrig förutsägbart! Men slutet gott, allting gott där också - vi fick avsluta det avbrutna firandet med dem några dagar i efterskott istället. 


Sedan har jullovet fortsatt i samma stil - väldigt stillsamt och väldigt improduktivt. Lite småförkylningar i farten, men inte mer än att det stoppat oss från att hitta på några större dagsplaner. Det var kanske precis ett sådant lov vi behövde. Men nu börjar jag känna att vi nog ska försöka hitta på nån dagsutflykt eller aktivitet ännu innan barnen börjar skolan igen, för gränsen är hårfin mellan avslappnat och försoffat... Just nu har vi i alla fall Sverigekusinerna här över nyår, så det är trevligt! 

GOTT NYTT ÅR!



Inga kommentarer: