lördag 28 december 2019

Ute i vintern


Ännu en skön jullovsdag har gått! Vi läste att det är plusgrader och elände på kommande, så vi såg till att passa på. Vi är inte alltid så bra på det, till exempel var jag inte ute längre än att jag hann till soptunnan och tillbaka igår trots fantastiskt vinterväder... (Att orsaken var besök av våra vänner från Pargas gör att det ändå känns okej!) Men idag körde vi en favorit och tog med oss pulkor, trangiakök och snabbnudlar och åkte ut till Fäboda. Tyvärr hade den rosaskimrande morgonhimlen hunnit bli mellangrå vid det laget, men aldrig är himlen så hög som ute vid Fäboda! 

Vi testade den nya delen av spången som byggts där - så fint att de satsat på att göra naturen tillgänglig också för dem som behöver lite hjälp för att ta sig över stock och sten! Med den nya delen börjar det faktiskt bli en riktigt bra bit som är spångad. Av någon orsak är det också lättare att få med motsträviga barn på en promenad längs den - kanske är det de små broarna, kanske är det att det ser lite ut som en tågbana, men så länge det funkar så är jag glad... 


Någon som håller på att bli tonåring hade förstås struntat blankt i sin mammas uppmaningar om yllesockor, långkalsonger och en extra tröja, så någon var ganska frusen och trumpen pga. frusen. Oh well. Senare på dagen köpte vi ett par rejäla påshandskar till denne någon. Men annars hade vi roligt! Vi åkte pulka i sanddynerna och kokade snabbnudlar på trangiaköket. Men fikat tog vi hem igen, för när vi väl fått i oss själva maten höll nog alla med om att det började bli lite onödigt kallt... 


Men jag avslutade inte riktigt där, utan fortsatte att passa på genom att hoppa av i stan och gå hem. Jag har nämligen tjuvstartat med en januariutmaning som jag tror ska hjälpa mig på traven nu när jag tänkt göra något åt det sorgliga faktum att jag lämnade bort i princip all träning under senhösten när jag tyckte all tid jag hade behövde gå till jobb och familj. Tyckte det var lika bra att tjuvstarta nu i mellandagarna nu när jag faktiskt, lyxigt nog, har tid. Utmaningen, #susannesjanuariutmaning, är det min kollega Susanne som knåpat ihop och åtminstone jag blev genast sugen på den. Uppgifterna finns på bild längst ner, är rätt säker på att det är okej att jag delar den här! 


Dagens blev alltså B som i "Bilfärden avslutas med att du kliver ur 3 km före hemmet och går den sista halvtimmen", så jag steg av i stan. Jag tyckte det kändes tråkigt att gå den vanliga vägen hem, så tog lite omvägar som nog gjorde att det tog närmare en timme. Tror det gills ändå! Det bästa var att jag fick ett infall och chansade på att några flitiga terrängcyklister hade trampat upp stigarna så att jag kunde gena hem genom skogen - och det hade de. Tänk ändå, att kunna gå hem från stan på snöiga skogsstigar, färdigtrampade och allt! Då är livet ganska bra. 



Inga kommentarer: