söndag 9 juni 2024

Talkoläger och... sommarlov?


God morgon! Eller god kväll, det är inte lätt att veta när man är nyvaknad och allmänt yr. Kom hem från talkoläger på Humle för några timmar sen och har i princip sovit (eller annars befunnit mig i ganska vegetativt tillstånd) ungefär lika länge. Det ska vi inte skylla på lägret dock, för det var riktigt trevligt och kändes som en fin start på sommaren! Sommarlov har vi ju haft en vecka redan, men eftersom jag jobbade en hel del förra veckan, varav tre fulla dagar på skolan, känns det som att det är först nu som ledigheten börjar. Antagligen är det de signalerna kroppen snappat upp och jag misstänker att det kommer att bli många tupplurar de närmaste dagarna - som är välsignat oplanerade!


Talkolägret gick i stort sett ut på att jobba med att hålla Humle i skick, äta goda måltider som någon annan lagat och umgås med andra som har målarfärg i håret. Det var riktigt skönt med ett läger där i princip de enda fasta programpunkterna bestod av måltider - resten var upp till en själv. Samtidigt som vi hann sitta i lugn och ro och dricka ett par koppar te och kaffe efter maten blev det ändå mycket gjort. Det är så fint att se att Humle lever och mår bra - är så glad över de många eldsjälar som ser till att området inte bara överlever, utan också utvecklas! 

Det var egentligen barnen som avgjorde att vi skulle åka på läger igen - när min syster och jag kom så långt att vi började fundera på saken hade kusinerna redan kommit överens och bestämt för oss alla. Gott så! De yngre barnen lekte och sprang runt som vildar medan de äldre barnen fick hedersuppdraget att måla ett parti av lägergårdens tak. Själv tvättade jag fönster, målade ett soptak och en bänk och drog bort en del grenverk från ett träd som hade fällts - allt i gott sällskap förstås.

Nu inleder denna trötta lärare sommarlovet!