måndag 15 oktober 2007

Måndag

Sällan är det så skönt att vakna en måndag morgon som det var idag. Jag fick vakna av mig själv när jag var utsövd, Arvid vaknade nöjd och glad lite senare, solen skiner, balkongljungen lyser lila och inte ens den eviga lövblåsaren utanför gör mig irriterad.

Men faktum är att jag inte bara är mammaledig idag. Jag är inte ens graduskribent (tyvärr, skulle ha lust). Idag, och ganska ofta de närmaste två veckorna agerar jag språkgranskare. Har läxat upp mig och varit ganska sur på idioten jag som tackade ja till så pass många texter just nu, när jag borde ägna all min ickemamma-tid åt gradun, men det är ju typiskt mig att vara tidsoptimist när jag planerar. "Jovisst, det kan ju vara riktigt roligt och intressant, nog hinner jag med en enda text till..." Nåja. Just nu har jag bara en enda text, har inte fått fler än, och den tänker jag börja med nu. Arvid har lovat att jag får. Men han garanterar inte att det är okej om tio minuter...

1 kommentar:

Mamma Linda sa...

Det gäller att nappa de minuter som tilldelas en när man är mamma. ;-) Jag tog min chans till dammsugning och surfning när Felicia utmattat kollapsade på sängen. Men nu har hon sovit i ca en timme, och väcker jag henne inte riktigt snart (hon lär skrika en kvart pga att ha blivit väckt, ser jag ju fram emot...not!) så stiger hon upp före sju imorgon bitti, och om inte förr så lär jag ångra det då ;-) Det är mycket lätt att vara tidsoptimist, jag lider ju själv av samma åkomma. Hoppas det går snabbt och bra så du får fortsätta njuta av sol och Arvid sen! :-) Verkligen härligt väder idag. Ljung har vi inte skaffat än, men kanske jag skulle göra det idag när jag ändå ska till Prisma? Hmmm...:-) Tänkte köpa från vår egen lilla blomhandel här först, men de var mycket dyrare, så blir väl nog en kasse för 6,95 från Prisma, om de har ännu. Ha det bäst och sköt om er! Kram!