måndag 22 oktober 2007

Donera ris

Ika tipsar om en kul grej, som hon i sin tur tipsats om på en annan blogg. Och ja, jag vill också tipsa vidare, för jag gillar idén! Det handlar alltså om att man testar sin engelska ordkunskap och samtidigt donerar en rad storföretag 10 riskorn för varje rätt svar till behövande. Själv klickade jag ihop 280 riskorn innan jag kom på att jag har andra nyttiga saker att göra medan Arvid sover... Kanske inte så mycket att bli mätt på, men alltid något. Och så lär ju klickaren sig saker samtidigt. Men en knäpp grej är att jag har fått väldigt många rätt utan att veta vad orden egentligen betyder... Jag fattar att panoptic och all inclusive visual (eller något liknande) hör ihop, men vad innebär de? Hm. Fast sen har jag också fått en språkegoboost med vissa ord, och lärt mig en del andra, och det är ju aldrig fel...

Testa!

2 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Skoj skoj, 310 riskorn skrapade jag ihop före jag bestämde mig för att börja städa och tvätta och sånt (ändå sitter jag här...). Level 30 ord var rätt lätta, vissa 31 och 32 var förvånandsvärt lätta, men mest var nog 32 svåra. Skoj att få de flesta rätt fast jag inte egentligen kan ordet. :-) De flesta gick ju bra att gissa sig till med svenska, latin och andra engelska ord som grund. Ska nog klicka mera sen...tack för tipset Mia och Ika!

Anonym sa...

Jag kammade också hem en hel del rätt utan att egentligen veta vad orden betydde. Men det är ju ganska kul att sitta och grubbla över vilket av alternativen som kan vara rätt, just med hjälp av andra språk. Kanske går det bättre efter allt Potter-lyssnande också, det känns som om engelskan där är mer krävande än den i Friends. :)