fredag 12 oktober 2007

Första snön

Det här måste ju bara dokumenteras. När jag satte mig vid köksbordet stängde jag persennerna för att inte bländas av solen. Då var det gulröd höst. En stund senare öppnade jag dem igen. Då var det helt grått och så snöade det, vinterns första. Ganska blöt snö visserligen, så jag gissar att det inte blir några snögubbar idag, men ändå. Snö är det.

Förra året dokumenterade jag också, så jag måste kolla... och det stämmer, det var senare då, 21 oktober. Då såg jag första snön när jag satt på tåget mellan Åbo och Vasa (har förvånansvärt noggranna anteckningar - i Parkano såg jag snö första gången, i Seinäjoki var jag ute i snön första gången...) Då visste jag inte att jag var gravid. Men jag skulle märka det väldigt snart, en vecka eller två senare. Och nu känns det helt ofattbart att jag inte visste om den lilla, mycket verkliga knubbisen som precis håller på att vakna i vår säng.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snö, oj hjälp... Här skiner solen och det är otroligt fint, fast KALLT!! Jag hoppas att snön dröjer ännu ett tag... Tycker mindre och mindre om vinter och snö för varje år, särskilt nu när vi cyklar överallt... Fast lite mysigt är det ju ändå med snö, det måste medges :)

Läste nyss din presentationstext här längst ner, kul :) Insåg att vi har ungefär lika många studieveckor du och jag, jag borde ligga på 230,5 om jag inte har helt fel... och då är det 20 till på kommande i höst (om jag nu lyckas skriva nån uppsats), och du har väl 20 gradustudieveckor som kommer också snart? Kul att du bokat in tredje presentationen!! :) Kämpa på, det är snart klart! :)

Jag ska försöka maila dig i helgen, det har varit kaotiskt stressigt den här veckan... Skönt med helg nu snart. Ha det så bra!

Mamma Linda sa...

Visst coolt med snö! Här har vi haft sol och höstigt fint mest hela dagen, förutom snö-stunden imorse då, när Felicia stod i sängen och kikade ut genom fönstret och sa "schnöa meeja!". Sen dess har vi hunnit plantera ut 25 lökar. Kom på att hmmm, det kanske fryser på snart ändå...;-) Ifjol sopade jag bort snön ur rabatten och grävde sen ner lökarna. :-D Tänkte vara lite tidigare i år...

Yvonne sa...

Första snön och älgjakt hör ju ihop, men nu har de fått sin ANDRA BJÖRN i Kortesjärvi! Den lär ha kommit mot en hundförare som fick så lov att skjuta.