måndag 8 oktober 2007

Logik?

Ibland händer det sig att jag upptäcker små buggar i min hjärna. Den fungerar helt enkelt inte logiskt - men å andra sidan kan det vara rätt så underhållande... Några exempel.

1. Det är mörkt i köket och jag ska ha något ur ett köksskåp. Jag överväger att tända lampan för att se det jag ska ha, men struntar i det - för lampan i skåpet tänds ju ändå när jag öppnar dörren. Eller? Nä just det. Vanliga köksskåp fungerar inte som kylskåp...

2. Jag sitter i bilen och väntar på ett rödljus som tar länge, länge. Plötsligt slår det mig - det tar ju så länge, för ingen har väl tryckt på knappen? Nä just nä. Det är bara fotgängare som behöver trycka på knappen...

3. Till sist ett exempel som jag säkert inte är ensam om. Jag står och vaggar med kroppen eller gungar vagnen. Fast hoppsan, babyn ligger ju i pappas famn och behöver inte alls gungas av mig. Vagnen behöver inte ens vara en barnvagn, det går fint med en kundvagn också.

1 kommentar:

Mamma Linda sa...

:-D Vad festligt! Just dom buggarna har inte min hjärna, men väl andra buggar. Som att 1: lägga på radion i bilen, fast den redan är på. Det har hänt sig flera gånger. 2: Kasta skedar i soporna när de skulle i diskmaskin, inser missen ungefär när jag släpper skeden. Och liknande. Jag kommer inte på dom nu, utan bara att jag tänkt "det där ska jag minnas så jag kan skriva om", men själva grejen minns jag inte. :-) Förutom det där med bilradion då. Blond? Jodå, och ännu mer blond idag än igår före kl 19! Men "metallic blond" blev det nog inte, utan guldigare än så. Fast lika bra det.