torsdag 4 oktober 2007

Bibliotek

Haha, det här blev lite ironiskt.
På väg till stadsbibban idag gick jag och funderade på varför jag tycker bibliotek är så fantastiska ställen. Förutom att jag är en obotlig bokmal som tycker att fyllda bokhyllor är oemotståndliga då. En av orsakerna tror jag är så pass okulturell att det är som bästa sortens shopping; det är gratis, utbudet är (för det mesta) stort och man behöver inte lagra fynden när man är klar med dem utan kan helt enkelt ta dem tillbaka, till någon annans nytta och glädje.

Så kom jag in i bibban, och vad såg jag, om inte extrastor utförsäljning av avskrivna böcker..? Så gick jag då likväl hem med tre böcker som jag måste göra plats för i hyllan, och som inte ens var gratis (fast inte långtifrån förstås, 20 cent styck - men principen!). Bytet blev Möte med bilderboken och Poetisk resa (poesi i skolan), för att jag är lite svag för att samla på mig dels barnlitteraturteori, dels sånt som kan användas om jag nånsin kommer mig till att undervisa litteratur. Så blev det också en bleknad resebok om Australien. Jag var lite skeptisk - hur roligt är det egentligen med en resehandbok från 80-talet!? Men jag smälte när jag slog upp den på måfå och hamnade på ett citat om att ett besök i Townsville utan Magnetic Island är som kärlek utan kyssar. Har varit i Townsville, och på Magnetic Island, och ja, jag kan väl hålla med! Även om liknelsen kanske är lite... smörig.

Och för övrigt måste jag till min stora skam medge att jag inte ens tagit fram gradufilen idag. Ajajaj... Kanske jag hinner med ett kort ryck än ikväll? Mycket kort...

Inga kommentarer: