lördag 20 oktober 2007

Aj

Ibland kan man vara klantig, och ibland kan man vara så klantig att det gör ont. Idag har jag varit så klantig att det gör ont. I förmiddags slängde jag foten med full fart rakt i ett sängben, och i nuläget är halva min mittentå mörklila och det både ser ut och känns som om den kan trilla av vilken sekund som helst. Bättre blev det ju knappast av att jag i min stora dumhet tyckte att vi ändå skulle göra som planerat och gå på loppis + handla på prisma. Så där har jag då haltat runt en stor del av eftermiddagen och misshandlat min fot ännu mer.

Ja, och inte nog med det. De senaste två morgnarna har Arvid kommit på att han ska vakna halv sju-sju fast han är uppe till ca tolv på kvällarna. Sen hjälper det inte mig mycket att han sover som en stock på förmiddagen, när jag väl gett mig och masat mig upp ur sängen...

Lägga mig på sängen med en kudde under foten? Ja, kanske det, ja...

3 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Mörklila? Är den svullen också? Kan du böja den alls? Hur känns den idag? Låter som om du kan ha spräckt den lite. Lilltån gör de inget åt, egentligen är det bara stortån och svårare frakturer på övriga tår de gör så mycket åt, men värkmedicin och kryckor kan skrivas ut ändå. Om det gör mycket ont och ser läskigt svullet ut kanske det skulle löna sig att röntga. Fast om du bara slog i den så borde den ju inte brutits rejält i alla fall, en liten spricka som värst skulle jag tro. Så säkert klarar du dig hemma på värkmedicin. Ispåse på och högläge regelbundet tills tån/foten känns bättre brukar göra susen. :-) Krya på tån! (om det är stortån det är frågan om ska man alltid kolla upp det, för stortån behövs för att gå, vilket man klarar sig ok med utan övriga tår, ju utan NÅN av de övriga tårna då. Saknar man alla utom stortån kan det ju bli lite obalans...;-)

Mamma Linda sa...

Ja ispåse funkar ju bäst strax efter olyckan då. Men högläge kan man ha tills tån känns bättre, när du annars sitter så släng foten upp på en pall också.

Mia sa...

Jo, både den tån och några runtom var nog svullna också, men idag är den mycket bättre. Blev lite orolig igår, men blev mycket lättad när jag vaknade imorse och kunde vifta försiktigt på alla tårna! Så idag haltar jag bara lite. :) Kryckor skulle ha varit mycket välkommet igår, men värktabletter har jag skåpet fullt av sen kejsarsnittet, så det klarade jag mig med... :)