tisdag 16 oktober 2007

Facebook och sånt

Ja, jag är nog inte så bra på att vara en duktig communitymedlem på nätet. Det började med lunar, fortsatte med familjeliv, mammapappa, facebook... Registrerar mig och loggar in ibland, men fastnar bara inte riktigt. Nu senast är det facebook där jag registrerat mig av bara farten (samtidigt som resten av världen), men är inte så många gånger jag loggat in... Så kontakta mig gärna, men ta det inte personligt om det tar sin tid innan jag svarar! Fast visserligen var jag ganska ofta inne på lunar ett tag, men det är länge, länge sen... Den enda community jag är riktigt trogen är filmtipset, fenomenala filmtipset. Fast det är ju inte riktigt en community heller, mycket mer praktiskt användbar än så. :)

Och dagens utmaning: vad ska men egentligen kalla en community på svenska? Enkelt, användbart ord? Förslag..?

3 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Inte kan man vara super på G med allt heller. Ibland är jag inne på familjeliv, skulle jag vara gravid skulle jag säkert vara aktivare. Facebook är jag aktiv i, för det finns så mycket folk där! :-D Så många skojiga kändisar. Filmtipset är skoj, men skulle absolut behöva uppdatera...har sett en massa filmer sen jag var inloggad där sist. Hi5 har jag avregistrerat mig från, kom ändå bara massa skräp där. Facebook känns tryggare. Och "alla" är ju med där, det är det som gör det så skoj.

Tror community är ett sånt ord som inte går att översätta så bra till svenska. Online-kommun? ;-D Internetgemenskap...Nej blä, kommer inte på nåt bra.

Mia sa...

Internetgemenskap har jag funderat på. Eller nätgemenskap... men det är för otympligt för att nån skulle börja använda det på allvar....

Mamma Linda sa...

Hihi, ganska bra ord som så, det säger ju vad det är, men det är som du skriver lite otympligt. Vi får väl hålla oss till svengelskan antar jag. Börjar finns rätt många svengelska uttryck i bruk nu tycker jag.