onsdag 26 november 2014

Novemberlistans 5, 7 och 8...

Här sitter jag som vanligt och blir snedaxlad av den hungrige gullungen i min famn, och tänker att NU kanske är en bra tidpunkt att fylla luckorna i novemberlistan... Eftersom jag känner mig ovanligt effektiv kör jag hårt och buntar ihop några inlägg i ett.

5. Hepp! Dagens boktips!

Läser som bäst Karin Erlandssons Minkriket. Jag har bara hunnit några kapitel in i handlingen, men känner redan för personerna och vill veta hur familjekrönikan utvecklar sig. Minklukten ligger tät, och jag känner hur roligt det är med en riktigt bra roman som utspelar sig i Österbotten! (Det finns förstås flera, men det är en annan historia.)

Annars har jag börjat sluka deckare, vilket jag inte kan säga att jag gjort på flera år. Är halvvägs in i Ann Cleeves Shetlandsserie och rekommenderar varmt. Den har dessutom gjort mig seriöst nyfiken på Shetlandsöarna!

7. Kolla! Så här ser jag ut idag.

Men det är inte sant, för så här såg jag ut på Fäboda i söndags. Just nu tror jag inte kameran skulle vara min vän, så jag försöker inte ens.


8. Ibland blir jag avundsjuk på…

... människor som sprudlar av idéer. Det händer att jag får snilleblixtar, men det händer inte överdrivet ofta. Och även om jag får en snilleblixt är det ännu mer sällan den går vidare från idéstadiet. Det är en egenskap jag önskar att jag hade! Kläcka roliga idéer, och dessutom ha drivet att FÖRVERKLIGA dem. Människor som gör det beundrar jag.

(Och så händer det att jag blir avundsjuk på alla som har ett snyggt, eller ens halvsnyggt, kök. Inte så att jag missunnar någon ett snyggt kök, men jag önskar att mitt kök också skulle... ja, ni vet. Blänka lite.)

(Hela novemberlistan finns här!)

4 kommentarer:

Yvonne sa...

I min bokhylla finns några delar av Shetlandsserien.

Mia sa...

Jag har läst de två första, råkar du ha de två andra?

Netta sa...

Shetlandsserie fångar ju min uppmärksamhet direkt. Är det alltså kriminalromaner som utspelar sig på Shetland?

Mia sa...

Japp! Läs dem! De två första (som jag läst) heter Svart som natten och Vita nätter. De är inga thrillers, utan mer pusseldeckare med en massa relationer. Har tänkt på dig, var det alltså nånstans på Shetlandsöarna som du gjorde praktik i tiderna?