fredag 19 april 2013

Sacromonte y Albaícin (2.4)


Det har gått lite trögt att komma vidare med Spanienbloggen. Varför? Jo, för att jag egentligen har sådär 200 bilder från första dagen som jag vill visa. Det var alltså den dagen jag gick runt i Granada med ett stort fånleende och bara sög i mig intryck från sagostaden jag befann mig i. Det, och så fotade jag i princip allt jag såg. Jag har konstaterat att det inte funkar att visa allt, så nu - hård gallring. Några* foton får representera vår vandring på Sacromonte och i Albaícin.

 Detaljer - roliga, vackra, konstiga. Överallt.


Fyra stora som fotade, två små som lekte. Och de två små hade fantastiskt starka korta ben som bar dem hela dagen. Nåja, våra axlar fick också duga som fortskaffningsmedel för Edvin mot slutet av dagen - men ändå. Vilka kämpar!


Utsikt fanns också överallt. Överallt. Alhambra, berg, katedraler, vita hus som klättrade nerför kullarna...


Jag skulle gärna ha tagit med mig en gatuskylt hem. Istället köpte jag en kylskåpsmagnet med mosaik som mest påminner om stiliserad taggtråd - kom jag på när jag satte upp den på kylskåpsdörren här hemma. Inte riktigt det jag var ute efter.


Vi gick upp till utsiktsplatsen Mirador San Nicolas. Där fanns öppna vyer över Alhambra och Granada, gatumusikanter som bjöd på flamenco, och så kyrkan San Nicolas. Sen blev vi hungriga.


Vi hittade ett torg, Plaza de San Miguel Bajo, där vi nätt och jämnt hann beställa lunch på en restaurang innan köket stängde för siesta - vilket de gjorde klockan tolv... De tar verkligen siestan på allvar! Maten var god och torget fint. Lite mera sol och värme hade kanske inte skadat...


Med hjälp av min bristfälliga spanska och Google translate har jag nästan en översättning:
Blomman kommer att dö en dag, men fröet kommer att förbli (något?) som oss... liksom livets evighet.


 Bevisligen var det soligt ibland - annars kryssade vi mellan lätta regnskurar och regntunga moln.

Utomjordingen bröt av fint mot allt det patinerade vita.

Efter den här smala gränden befann vi oss plötsligt i en annan stad - en nyare, med trafik och gator och affärer.

* Hade tänkt mig fem väl valda, men det blev elva. Lite ditåt.1 kommentar:

Yvonne sa...

Du skämmer bort oss med fina foton och texter. Ett blogginlägg om dagen, tack!