onsdag 25 februari 2009

Sportlov för mig också

Idag har alltså fastetiden börjat. Det uppmärksammade jag med... lunch på Rax. Hrm. Men är det sportlov så är det! Visserligen har jag varken lov från mammajobbet eller det andra jobbet, men man får ju ta alla tillfällen man får att haka på andras semestervibbar. :) Och idag följde jag och Arvid med mamma, pappa och Johannes på Rax. Tydligen var det länge sen vi varit på Rax sist, för det här var första gången Arvid faktiskt åt Raxmaten (har för mig att han bara fick tugga på några gurkskivor sist vi var dit). Och han åt som en liten häst! Positivt överraskad av hur småbarnsvänlig maten där egentligen är: ärter, majs, ägg, prinskorvar, köttbullar... och pizza förstås. Han åt ungefär lika mycket som han brukar äta en vanlig (hel) dag. Kanske det skulle vara tricket för att få hans revben lite mindre vassa... Men å andra sidan har jag ingen större lust att bulla in mina revben genom att äta på Rax varje dag. :D Helt bortsett från att pizzorna där skulle bli tråkiga rätt fort...

Sportlovsdagen fortsatte med shopping med pappa, Johannes och Arvid (jo, männen i min familj funkar bra att shoppa med - utom kanske Arvid). Reafyndade en tröja och en mössa på Topsport, men hade glömt plånboken hemma så pappa fick plocka fram kortet... hrm. Precis som på den gamla goda tiden, pappa betalar!

Och nu ligger Arvid och sover, helt slut efter utmaningarna på stan. Han vaknar antagligen när som helst och nu slog det mig - varför jobbar jag inte för fullt? Har tre skrivhandledningar imorgon, så om jag inte sätter igång snart får jag sitta och förbereda hela kvällen... So much for sportlov!

4 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Men du fick ju ha en sportlovig dag i alla fall. :-) Barnbuffén på Stockholmsbåtarna var också barnvänlig. Kanske borde ta Felicia med till Rax nån gång? Hmmm...Tror ej vi varit dit på flera ÅR. Kanske t.o.m inte sen före Felicia föddes...?

Anonym sa...

Men kan man inte låta maten hemma influeras av Rax? Typ plockgrönsaker... Till och med vuxna äter ju mer grönsaker om de serceras som plockmat - tänk bara på hur mycket morotsstavar man får i sig under en enda film när man får varva dem med gurkstavar och blomkålsbuketter. (och dip, förstås.)
Jag har inte ätit på Rax på tio år. Hade de senaste tio årens klart värsta maginfluensa natten/morgonen efter, vilket blev sista spiken i Rax-kistan för min del...

Mia sa...

Linda: Jo, en sportlovig dag är inte att förakta! :)

Ika: Haha, då förstår jag att du skippat Rax... Maten är ju inte heller så speciell, det är ju mest kvantitet (mängd och sorter)... Jo, vi brukar ha en del plockgrönsaker, men är ju rätt sällan man orkar fixa kokta ägg OCH små korvar OCH köttbullar OCH så vidare... Men oj, nu blev jag verkligen sugen på blomkålsbuketter och gurkstavar! :) Måste ordnas snarast!

Mamma Linda sa...

Felicia älskar blomkål och gurkstavar. :-) Och morötter... När vi ätit mycket och fett nån dag kan jag skala ett par morrötter till kvällsmål (alltså före-nattning-mål där kl 19, inte att blanda med kvällsMAT, som är nån varmrätt) åt Felicia, och ofta knaprar hon i sig allt. :-) Ska försöka besöka Rax nån helg. Och orka ställa fram mer grönsaker... ;-)