söndag 22 februari 2009

Mr Right

När vi talar romantik tycker jag det är struntprat att tala om en enda person som är Den Rätte. För innebär det då att 1) det finns någon mystisk logik som gör att den rätte råkar bo på ungefär samma ort, röra sig i ungefär samma kretsar eller åtminstone korsa ens väg på semestern eller 2) väldigt, väldigt många lever med en partner som inte är den rätte? Jag väljer att avfärda hela idén. Rubbish. Det finns många människor som kan vara den rätta, mer eller mindre. Sen är det bara att jobba på att få det rätt.

Däremot har jag märkt att det är en helt annan historia med hus. Var ska vi slå oss ner? Visst lockar det att äga ett hus. Ha en gård. Uthus. Tapetsera som man vill. Men... med den här farten lär det aldrig ske. Jag vet inte vad jag vill, jag vet inte var jag vill och det finns alltid tusen nackdelar. Så slog det mig: jag söker efter Det Rätta Huset. Mindre funkar inte, huset ska vara min soulmate med vinbärsbuskar och snickarglädje. Så där trillade jag dit ändå. Rakt ner i det romantiska, naiva, korkade träsket...

2 kommentarer:

Netta sa...

Det kanske inte finns Det Rätta Huset heller. Har du tänkt på det?

Mia sa...

Jo, har tänkt på det... rätt mycket! Vi får se, antingen accepterar jag verkligheten småningom eller så fortsätter vi att hyra höghustvåa resten av livet. ;)