söndag 28 september 2008

Gamla skatter (?)

Väl medveten om att vår flytt oundvikligen närmar sig vare sig vi vill eller inte (och vare sig vi hittar något nytt eller inte) tog jag mig i kragen igår och drog fram en låda som stått och samlat damm under sängen - ända sen vi flyttade in för tre år sedan. Den innehåller (grovt förenklat) ungefär det jag hade i mina skrivbordslådor på Köpmansgatan i Åbo innan vi flyttade ut våren 2005. Och hittills är det extremt lite i den som jag har haft användning för...

Så fort jag öppnade lådan började det osa lite sentimentalt om den. Överst i lådan fanns till exempel:
- en låda med olikfärgade disketter
- Åbo Akademis undervisningsprogram för 2003-2004 och 2004-2005
- Språktjänsts tyskakompendier
- manualen för min första kamera, den jag blev av med för nästan fem år sedan

Bra/roliga saker jag hittade när jag grävde:
- fungerande ficklampa (inte dumt med tanke på årstiden)
- mina kalendrar för ovannämnda läsår (roligt att läsa de anteckningarna!)
- diverse ämnesföreningars tygmärken (har aldrig haft och aldrig velat ha nån studiehalare, men märken har jag likväl samlat på mig)

Jobbiga saker jag inte vet vad jag ska göra av:
- nämnda disketter
- nämnda tyskakompendier
- gamla julkort
- mängder av färgad kartong och liknande hobbymaterial (är faktiskt inte hur pysslig som helst - men kanske jag får börja masstillverka... julkort)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där påminner obehagligt mycket om en stor plastback som jag har stående med innehållet från mina skrivbordslådor i Åbo. Om det inte vore för att plastbacken är lånad från ÅA i Vasa och måste lämnas tillbaka snart är jag lite rädd för att den skulle bli stående lika länge som din.

Yvonne sa...

Julkortstips: Spara 1 ex av varje avsändare! Mycket roligt att ha julkort som min fammo skrivit fr Skåne, faster Marlene från Sthlm... Nu finns de inte längre. Dyrbart att se deras skrivstil och komma ihåg dem. Men mer än ett av var behövs inte!