onsdag 17 september 2008

Undersöker Vasa

Brr. Det är höst. Det är ruggigt. Jag tycker mig minnas att höstluften brukar vara krispig, klar och lagom kylig, men nu är det bara ruggigt och råkallt.

Men vi trotsade ruggigheten och gick på kvällspromenad vid bostadsmässområdet (dit vi tagit bilen - kände oss inte hur hurtfriska som helst). Var lite nyfiken på hur området ser ut nu, utan alla mässbesökare, broschyrer och glasskiosker. Och det var... inte direkt hemtrevligt. Kändes lite som en spökstad, eller som filmkulisser. Såg inga människor, men det fanns bilar utanför flera hus och i något enstaka fönster lyste det, så någon måste ju ha flyttat in. Men vi viskade nästan, för det kändes som att rida in i en övergiven vilda västern-stad där man inte så noga kan veta om det står prickskyttar på taken eller inte. Men det blir säkert bättre med tiden, antar att inte så många hunnit flytta in och bo in sig riktigt ännu.

Efteråt körde vi runt i diverse (för oss) främmande stadsdelar och förorter och rekognoserade lite - skadar ju inte att ha en uppfattning om var man kan tänka sig att bo och var det är helt otänkbart att placera sig. Så värst mycket klokare blev vi väl inte egentligen, men kanske lite mer allmänbildade. Men vi hoppas ju förstås på att någon håller på att flytta ut ur en lägenhet i vårt hus... kanske inte så värst sannolikt. Men tänk vad idealiskt att bara behöva flytta nån trappa ner!

Inga kommentarer: