tisdag 2 september 2008

Fyra frågor

Det börjar bli tradition det här - så fort Ika har hittat skojiga frågor någonstans hakar jag på. För ibland är det ju bara så skönt att inte behöva fundera själv på vad man ska skriva om, utan snällt svara på frågor istället... Kulturfyran alltså:

1. Vilken bok läser du just nu?

Elin Lindqvists Tre röda näckrosor. Läs den! Jag sträckläser den så gott det går med en ettåring hängandes i byxbenen. Om jag skulle tvingas skala bort de flesta böcker jag läst i år och bara komma ihåg några få skulle den här absolut finnas med i högen med läsupplevelser jag inte vill bli av med. (Men låna ut den kan jag, så säg till om du är intresserad...)

2. Vilken bok ligger på tur?

Det får väl bli Historikern av Elizabeth Kostova. När jag kommit ungefär halvvägs i den slarvade jag bort den, men eftersom den behagat dyka upp igen ska jag väl läsa den klart efter Tre röda näckrosor. Med tanke på att den ska vara en spänningsroman är jag märkligt onyfiken på hur den slutar. Läsa ut den tänker jag absolut, den är inte dålig, men den har inte direkt fångat mig heller. Men så har jag ju aldrig varit särskilt fascinerad av vampyrer heller.

3. Vilket är ditt favorit-te?

Just nu: Nordqvists vilddjursrooibos (har croco och sebra hemma, de andra säkert också goda). Skön avslutning på kvällen.

4. Vad tycker du om hösten, som årstid?

Hösten har jag alltid varit svag för, speciellt tidig höst. Hösten är ju födelsedagsårstiden, what's not to like..? Krispig, klar luft, vackra färger och bästa möjliga tillfället till förändring - glöm nyåret, det är på hösten man tar tag i sitt liv om man nu nödvändigtvis ska göra det. Men de senaste åren har jag haft allt mindre till övers för vintern (jag skyller på klimatförändringen - vinter med snö kan vara hur bra som helst, men vinter utan snö har liksom inga försonande drag överhuvudtaget), och vintern är ju en oundviklig följd av hösten...

1 kommentar:

Ika sa...

Det är bara roligt att du plockar med dig mina fynd!

Blir faktiskt lite nyfiken på Tre näckrosor, men vill nog veta mer om den innan jag bestämmer mig för att läsa...