lördag 27 september 2008

Lite bokvilse


Vad ska jag läsa? I flera månader har jag plöjt genom bok efter bok, och det har hela tiden legat en ny och väntat, antingen på min mentala lista eller helt konkret på skrivbordet. Men nu är jag lite borttappad, för nu har jag ingen självklar att börja med. Den enda bok jag har på gång är en recensionsbok som det kan ha varit ett misstag att tacka ja till - visst är jag intresserad av historia, men militärhistoria? Kommer nog aldrig att bli min grej. Och jag vet inte vad jag vill läsa heller - jag har experimenterat med tanken på att läsa deckare, chick lit, historisk roman, fantasy - till och med sci fi, men ingenting lockar riktigt. Det får inte vara för jobbigt (då tar jag till militärhistorien, thank you very much) men det får inte vara... för dåligt. Höga krav, jag? Nää... Tips mottages med tacksamhet - och låt dig inte skrämmas av mina krav!

Bilden får illustrera det konstiga i att jag överhuvudtaget får något läst nuförtiden - jag fotade för ett blogginlägg som aldrig blev skrivet om ett roligt adlibrispaket som damp ner på hallmattan, men det var stört omöjligt att fota utan liten knubbig hand som vill dra lite i böckerna... (Mörk och glansig blev den också, men det skyller jag inte på sonen...)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så svenska skrivregler har kommit nu? Ännu en bok att lägga på önskelistan alltså! :) Hade glömt bort att den skulle komma...

Har du läst Damernas detektivbyrå-böckerna? Om inte så kanske det kan vara något... Mysiga, underhållande och också lite spännande.

En annan intressant bok är Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers... Ungdomsbok, skriven på ett speciellt sätt - vilket gör den läsvärd. Och tankarna börjar snurra kring allt man skulle kunna göra av/med den med eleverna... :)

Mamma Linda sa...

Lättläst och fängslande fantasy finns alltid till hand här hos oss. ;-) T är mer för krimromaner, men när jag läser är det nog nån form av fantasy/sagor (ibland för äldre barn, ibland för vuxna). Nu har jag flera favoriter utlånade, men kan nog säkert ändå förslå nåt om du behöver! :-D

Anonym sa...

Har du läst Musselstranden av Marie Hermanson?

Anonym sa...

Du inser att det där är lite av ett lyxproblem, eller hur?

Bästa läsupplevelsen i år var nog Åsa Larssons senaste, Till dess din vrede upphör. Har inte läst något som fångat mig så totalt sedan jag läste Åsa Anderberg Strollos Bryta om strax före jul.

Mia sa...

TACK för era tips! Ska bokstavligen ta och skriva ner dem och gå till biblioteket (och till lindas bokhylla...) med min lista snart. Hittade Agatha Christies "Dolken från Tunis" i min bokhylla, så den räddade min läshelg... :) Och jepp, jag vet absolut att det är ett lyxproblem (ett problem jag tycker ganska bra om) - men det är ju de problemen det är roligast att blogga om...