söndag 7 september 2008

Nästan rustad för vinter

Jag har den lilla egenheten att jag gärna köper kläder jag kan börja använda genast, inte om några månader. Därför brukar jag alltid vara för sent ute när jag vill så orimliga saker som att köpa shorts i juni (inte mars) och vinterjacka i december (inte augusti). Men för en gångs skull harjag varit förutseende och köpt vinterjacka medan det finns mer än två olika att välja på i Vasa - hela förra vintern ville jag egentligen ha en ny (snäppet finare än min militärgröna som jag visserligen gillar, men inte alltid) men var för snål. Men nu när min modeintresserade mommo gav mig pengar i examenspresent tyckte jag det skulle rittit som määra att köpa en vinterjacka. Och det nu alltså, medan det fanns valmöjligheter.

Men åh - vilken vånda att köpa vinterjacka! Annars har jag absolut inget emot att shoppa kläder... men dyrare plagg som man planerar att ha länge är inte lätta... (Men då ska vi inte ens tala om vinterskor - mina ödmjuka krav: snygga, bekväma, slitstarka, prisvärda, varma, passar med de flesta sorts byxben...) Var helt inställd på en svart eller mörkgrå jacka, men kom till min förvåning hem med en ljust gråbeigevit. Är lite bekymrad för att färgen ska matcha min ansiktsfärg alltför perfekt framemot vårvintern, men det får vara så då. Jag kom fram till att svarta jackor i all ära, men jag behöver inte fler (har ett antal, varav två i aktiv användning).

Så nu är det bara att vänta på vintern då. Så fort jag hittat vinterskor som uppfyller mina krav.

Och för den som undrar: jo, jag står på soffbordet och poserar. Orsaken är att det fanns alldeles för mycket störande småkrafs lägre ner i rummet... Men Arvid sov, han såg inte att jag klättrade på bordet!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg jacka!! :) Och jag känner så igen mig - fruktansvärt svårt att köpa "viktiga" och "stora" plagg som jackor och skor (särskilt vinterskor, ja!)...

Tänkte bara kolla om något av mina mail med bilagorna kom fram förra veckan...? Jag fick tillbaka en hel hög av dem nu häromdagen, de kom tydligen inte fram, men kom det fram det jag skickade till din andra adress?

Anonym sa...

Jamen! Preciiiiiis en sån jacka skulle jag behöva, möjligen i typ grönt eller rött eller rutigt (!!)... Har tänkt sy, men det visade sig vara svårt att hitta snyggt tyg. Nå, hoppas, ännu kan det väl komma in nya jacktyg?! har nämligen köpt en så fin vintermössa så jag måste nödvändigt ha en ny vinterjacka för att matcha. (det låter väl förnuftigt av en tvåbarnsmamma på mammaledighet?)

Mamma Linda sa...

Super-snygg! Var hittade du den?!? Jag är urled allt jag har (som är helt användbart än, t.ex. en svart kappa från ifjol, passar alltid, men boooring liksom!), och överväger pressa mamma på en julklapp i form av vinterjacka. :-D Fanns det möjligen nån i fuchia med roliga mönster? ;-) (tror jag skulle fega ur i verkligheten)

Mia sa...

Tack, vad glad jag blir! :)

anna-karin och linda: Den är från H&M OCH den fanns faktiskt i vinrött, också väldigt fin! Än så länge fanns alla storlekar i alla färger tror jag... :) Hm, nån i just fuchsia med mönster såg jag inte till. ;) Men vill man ha mönstrad så fanns det en fin vero moda-kappa, mörkgrå med ljusgrått mönster eller ljusgrå med mörkgrått mönster (såg den vid vero moda och aukia). Var lite sugen på den, men kom fram till att 1) ska nog ha en omönstrad ändå och 2) den var för lång för mina korta ben. Ja, alltså jag tycker svarta jackor är jättesnyggt, men när jag provade och såg mig i spegeln såg knappt ens jag att det var en ny jacka... så åtminstone i min garderob skulle det ha känts lite tråkigt.

my: Ditt mail till baptistadressen kom fram - TACK! Har redan använt nån av bilagorna. Ska maila dig så fort jag hinner och berätta lite hur det gått!

Anonym sa...

vilken snygging! Haha, står på bordet och poserar för att lägga ut bilder på nätet av dig själv, skulle jag inte känna dig skulle jag skratta ännu mer!;P Hälsn. Hmmmmmm med H!

Anonym sa...

mmm, vad snygg! :) kanske jag hinner se den live i vinter? ;)
Amanda