söndag 20 april 2008

Tänk sommar

Luften smakar nästan lite sommar om man känner noga efter. Underbart att bara gå runt med barnvagnen och njuta av ljuset och den ljumma luften... Men vårkänslorna har tagit sig uttryck i resfeber också, och vi har börjat vrida och vända på vår sommar för att se vad det kan bli av den. En sak som vi redan har planerat in är en riktigt traditionell familjesemester till Vuoggatjålme. Vuoggatjålme, som nästan känns som hemma fast jag inte varit där på... kan det verkligen vara sju år?? En liten, liten by som är mest känd för sina köldrekord på vintern. Den har två bofasta familjer och en stugby dit en stenmarksk familj återkommer år efter år efter år. Och nu har vi äntligen lyckats pussla in Vuoggatjålme i vår sommar - håll tummarna för att det blir av! Och så har vi lite andra funderingar också, får se om det blir något av det...

Men hur mycket kan man flyga och fara med en ettåring? Någon som har åsikter och erfarenheter?

3 kommentarer:

Mamma Linda sa...

De är lättare att resa med så länge de inte kan springa iväg för egen maskin. ;-) Har ju sagt det förr och säger det igen, passa på nu! En tvååring redan har helt andra rutiner (fast går nog också bra att resa med, likaså en 1½:åring). Och så länge de måste sova på dagen är det helt fantastiskt! För då kan man knata runt som man själv vill i flera timmar. :-) Har rest när Felicia varit 7-8 mån, 1½ år samt 2,4 år gammal, och bra har det gått alla gånger. :-) Fler resor blir det nog. En 11 timmars flygresa är kanske lite att ta i, men 3-5 h flygresa redan borde nog gå.

hanna sa...

Hej, glöm int att kungen och Silvia också bott där!

Mia sa...

Hanna: Det tror jag faktiskt inte att jag visste... eller så har jag glömt. Ja, då är det alltså två celebra familjer som gästat Vuoggatjålme! ;)