torsdag 3 april 2008

Festivalvisioner

Jag måste medge att jag var besviken när det klarnade att humlefestivalen skulle ta en kreativ paus i år - jag som var så taggad att börja planera igen. Men efter festivalträffen ikväll är jag helt övertygad om att pausen blir just kreativ. Känns konstruktivt att tala om festivalen med andra som brinner för den! Och intressant att diskutera med såna som varit med och planerat mer än en halv festival (som undertecknad)...

Ju mer jag tänker på det, desto mer fascinerad blir jag av att tänka på hur mycket humlefestivalen (och Humle överlag) har betytt för mig som människa - att vara på Humle har format min syn på mig själv, andra människor, Gud, kreativitet... Det är så mycket som ryms i en enda ögonblicksbild: sen augustinatt, bänkar runt öppen eld, tältduk, gitarrspel som kommer från någon obestämbar i nattmörkret, frysa i den nya tröjan och känna sig fullkomligt trygg.

(Eller någon annan sen augustikväll - inte helt trygg, utan nerverna utanpå för att någon speciell kanske sitter på någon av bänkarna runt någon av eldarna.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Humle är verkligen en plats alla borde få uppleva! Satt just själv och tänkte på Humle. :) //Jenny

Ika sa...

Det är lite sorgligt (och nästan obegripligt) att höra att det inte blir någon Humlefestival i år. Jag tänkt på Humle häromdagen, undrade om jag skulle ha möjlighet att gå eller om det blir krock med jobbet - och så läser jag din blogg och inser att det inte är en fråga jag behöver fundera över längre.

Jag har ju bara varit med två år, men visst hinner Humlefestivalen göra ett avtryck i ens själ redan på den tiden! Det bästa med Humle är stämningen och människorna. Och att det är en så fostrande och utvecklande tillställning, att man så hastigt blir del av festivalen inte bara som besökare utan även som medarbetare, i stort eller i smått. Och detta något som gör att man kan gå runt på området och prata med vilka främlingar som helst, tryggt förvissad om att man i 99 % av fallen kommer att bli vänligt bemött. Som lutheran med vissa ångestfyllda erfarenheter av den frikyrkliga världen (och för all del av en del av de inomkyrkliga väckelserörelserna också) uppskattar jag också att Humlefestivalen ger mig utrymme att bara vara, och blir ett bevis på att man kan ha det så här skönt inom frikyrkliga kretsar. :)

Mia sa...

Jenny och ika: Hörni, ni behövs ju i visioneringsgruppen! Vi träffas ca en gång i månaden (i Vasa), men om jag förstått det rätt kommer det att vara en del diskussioner via mail däremellan, så kanske ni vill vara med på ett hörn..? Inga förpliktelser, absolut inget måste på att vara med och planera sen till hsöten när den riktiga planeringen sätter igång!

ika: får jag skicka ut din kommentar till de andra som visionerar? Inspirerande kommentar tyckte jag iaf!