torsdag 10 april 2008

Bokskörd

Japp, nu visar jag upp bokvinsten som ni efterlyste. Det är inte de fyra böcker jag skulle välja om jag skulle släppas lös i Drottninggatan Bok & Bild, men det är ju också ganska intressant att få ett paket med helt otippade böcker. Hur som helst är det alltid härligt med pocketböcker - de är ju dessutom så snygga nuförtiden! Jag smälter verkligen för snygga pocketomslag. Färger, ytor, material, layout, hela paketet får snålvattnet att rinna.

En av böckerna är ironiskt nog Maria Svelands Bitterfittan. Det är ironiskt eftersom jag mycket (mycket) sällan bestämmer mig för att inte läsa en bok utgående från det jag läser om den. Men den här hade jag faktiskt bestämt mig för att leva utan - jag har fått intrycket att det är en destruktivt bitter och negativ bok, och en sådan behöver jag inte. Hör här bara hur den inleds:

Det är en ful januarimorgon och jag sitter på planet till Teneriffa. Jag är så förbannat trött, så ful, så j-a irriterad. På allt men mest på mig själv och det gör mig iskall. Jag har varit arg så länge nu. En cementerad grå massa som gör mig stel. [...] Som januarimorgnar. Jag har alltid hatat januari.

Jag vet inte med er, men det får inte mina livsandar att spritta. Men det riktigt ironiska är att nu har jag tänkt så mycket på den här boken att jag riktigt får lust att läsa den. Men jag ska göra det på en armslängds avstånd. Har ni tips på riktigt bra feelgood-böcker jag kan läsa parallellt??

De andra böckerna i paketet:
Tara Fraser: Yoga
(Är inte så värst intresserad av yoga, men lite allmänbildande kan det vara)
Plum Sykes: Singel på nytt
(Föreställer mig den som en sockerfrostad New York-pralin)
Lina Forss: Hallonbäcken
(Svensk roman, inga förutfattade meningar, men verkar lovande)

7 kommentarer:

MalinJohanna sa...

Själv har jag för tillfället fastnat i Håkan Nessers Skuggorna och regnet, läser den när jag gungar vagnen på eftermiddagarna. Sonen säger alltid "Mamma, bo" när han ska ut och sova och den här fanns i bokhyllan, hör till pocketböcker som maken impulsshoppat på Citymarket.

Tycker för övrigt att du borde uppdatera din länklista, både bloggar och fotodagböcker...

Mia sa...

Ojoj, det har du helt rätt i! Will do, ögonaböj!

Ika sa...

Yogaboken låter intressant, jag kan låna den av dig i sommar om du känner att den behöver komma till användning. :) Lite gör-det-själv-yoga kanske kan hålla min kropp nöjd och glad trots sommarpaus från pilatesen...

Jag har läst Lina Forss debutroman Vildängel, har för mig att Hallonbäcken är en fortsättning? Jag hade lite svårt att förstå mg på den, minns att den började bra men sedan inte riktigt blev vad jag väntat mig.

Yvonne sa...

En riktig "feel-good" bok är Tom Tiainens "På god väg". Den ska nog kunna neutralisera den negativa boken - om du inte vill låna mitt Sydamerika naturgeografi-kompendium nu när jag far. Det är, tro det eller ej, riktigt humörhöjande! Men det är farligt att läsa geografi, kan bli dyrt. Nu skulle jag förstås vilja se och uppleva både Anderna och Amazon-bäckenet...

Mamma Linda sa...

Härligt med ett pocket-paket! :-D Du får säga sen om du rekommenderar nån av dom. :-) Jag är ju så knepigt lagd att jag nästan bara läser sånt jag blivit rekommenderad (främst av Tanja, men även av andra pålitliga personer). Jag hinner ju inte läsa så jättemycket (lika bra ibland, för jag blir så uppslukad av mitt läsande att övriga världen får stå still tills boken/bokserien :-O är utläst), så därför satsar jag på sånt jag vet är bra. ;-) Undantaget recensionsböcker då. De läser jag utan rekommendationer utan får istället ge egen rekommendation om jag gillar dom. Som motvikt till den negativa boken kan jag nog glatt låna ut några fantasy-böcker (t.ex. Stardust, Firebird eller dylikt. Eller varför inte Urchin Stjärndansaren?! Barnbok med klassisk kamp om gott och ont och mycket medryckande). Gillar du Pratchett har jag nog såna med. :-) De gör alltid mig glad.

Anonym sa...

"Singel på nytt" låter riktigt bra ;) Kanske jag kan låna den när du läst den några varv?! Har tyvärr inga bra boktips för dig tror jag, du känner ju mig och vet vad jag läser för böcker! :D / Amanda

Mia sa...

ika: Du får gärna låna den, bara att höra av dig när du känner att kroppen behöver yogas lite! :) På omslaget till Hallonbäcken står det bara att LF har skrivit Vildängel också, men det verkar inte vara en fortsättning. Står inte klart utsagt iaf.

yvonne: Håller med om att På god väg var en riktigt bra feel good-bok - det är ju bara det att jag redan har läst den, och ganska nyligen dessutom. Men den rekommenderas för alla som inte läst den!

linda: Jag lånar gärna lite skön fantasy - de flesta av de du nämnde lät obekanta, så du får självsvåldigt bestämma vilken/vilka jag borde läsa. ;)

amanda: Jepp, du får också låna! Jag började faktiskt på den igår kväll, hann några sidor... Nåja, vi har kanske inte exakt samma boksmak, men nog finns det ändå vissa böcker som vi båda gillar... :)