fredag 25 januari 2008

Toppform, eller?

Det var på tiden - idag har jag gått på ett jumppapass! Första gången på... kanske ett och ett halvt år? Ja, det är faktiskt sant. (Hanna, bli inte alltför chockad!) Jag blev gravid (=jättetrött) ungefär samtidigt som jag började jobba massor, och sen när jag slutade jobba massor och inte var gravid/jättetrött längre blev det liksom aldrig av... Till viss del bekvämhet, till viss del tids-/sömnbrist, men mest för att kvällarna och helgerna är alldeles för värdefulla. Om jag inte arbetar med gradun vill jag ju träffa min man nån gång! Och med en kropp som är sorgligt misskött för tillfället har det blivit mindre och mindre lockande att gå på flåspass tillsammans med supertrimmade människor som paketerat sina supertränade kroppar i supersnygga gymkläder.

Lösningen: mamma-barnjumppa på Fysiostep. Passet är dagtid, ungen tar man med sig OCH det är anpassat för folk som borde bygga upp icke-existerande mag- och ryggmuskler igen. Har tänkt gå i flera månader, men idag blev det äntligen av. Och det funkar. Känns skönt i musklerna och jag är inspirerad att träna lite oftare hemma på Arvids lekmatta. Arvid tyckte det var kul - och det är faktiskt roligare att göra armhävningar om man har en förvånad, ganska road unge liggande mellan armarna. Men (och det här trodde jag absolut inte jag skulle höra mig säga!) det kunde faktiskt ha varit lite... mer. Det var riktigt bra så länge det höll på, men slutade efter knappt 45 minuter. Varför inte en timme?? Det är ju inte direkt högintensivt, med lika många barn som vuxna inblandade... Men jag kommer nog ändå att köpa ett 10-gångerskort, för jag behöver inspirationen för att det ska bli nån träning överhuvudtaget, och jag vill ha ett pass på dagen, dit jag kan ta med Arvid. Och såvitt jag förstått finns det inte så många alternativ i Vasa? Eller är det nån som vet om det finns fler som ordnar motsvarande pass?

För övrigt har jag ju börjat ha mina egna träningspass här hemma. Har varit ganska duktig, tycker jag i alla fall. På mellandagsrean införskaffade jag en extremt förmånlig jumppaboll, och den har varit i flitig användning. Funkar bra fast den var billig. Den är bara inte helt... rund.

6 kommentarer:

My sa...

Kul att du hittat nåt som verkar bra!! :) Jag skäms över att inte ha utnyttjat mitt gymkort sedan i oktober, men vad gör man när man jobbat 9-20 ungefär varje dag hela hösten?? Och nu ska jag säga upp mitt gymkort, för det blir en flytt, ja :) Ska försöka maila dig och berätta mer i helgen. Men jag har februari på mig att använda kortet, så jag borde verkligen försöka göra det... Nu jobbar jag ju lite mindre än i höstas så jag borde ha mer tid för träning... :) Önskar att vi bodde i Vasa så jag kunde hänga med dig och Arvid på promenix nån gång!!

Anonym sa...

Själv har jag ju förvånat min omgivning och mig själv med att ha hittat en träningsform som jag vill ägna mig åt så till den milda grad att jag tycker väldigt illa om att missa veckans pass. Träningsformen heter pilates, och jag är helt fascinerad av att något som ser så stillsamt ut kan ge upphov till förhållandevis mycket träningsvärk, samt av att en timmes pilates betyder så mycket för hur min kropp mår.

haNNA sa...

Jeeeh, va kul det låter! Kan tänka mig att bukmusklerna inte är i bästa form efter eatt en baby hittat ut..Blä vill nog inte tänka på den dagen, tycker det är svårt nog att hålla dem i trim i normal funktionsform!:) Bra bra, jumppa på!:)

Mia sa...

My: Nä precis, det var just det min träning föll på förra vintern... Verkligen synd att du inte bor på promenixavstånd från oss!

Cassiopeia: Aha, Pilates! Då blir jag lite nyfiken, jag har nämligen varit på ett pilatespass jag också, men bara ett... På vilket sätt känner du skillnad i kroppen? Hur länge tog det innan du kom underfund med hur du skulle göra övningarna effektivt? På passet jag var på fick jag höra att man måste "hitta" musklerna och komma underfund med övningarna för att det skulle börja kännas effektivt...

Hanna: Nä, tyvärr inte bästa form direkt... :)

Anonym sa...

Jag märker att jag blir smidigare i kroppen, mindre stel och har mindre problem med rygg, axlar och nacke tack vare pilatesträningen. Det är svårt att säga när jag egentligen började märka skillnad, men jag har åtminstone varit medveten om skillnaden sedan jag kom igång igen efter sommaren.

Sen det där med att komma underfund med hur övningarna ska göras... Vi har en duktig instruktör, och hon hade de tre första gångerna som introduktionsgånger då vi jobbade jättemycket med att komma underfund med vilka muskler man använder och hur man hittar dem. fast jag tycker nog att man fortfarande får jobba med det, koncentrera sig och känna efter. Men lite rätt måste jag ju ha hittat, för i början av hösten hade jag träningsvärk i "sångmusklerna" - långt ner i magen. Kände av träningsvärken dagen efter när jag sjöng, det var en ytterst intressant upplevelse. Hade körövning och nämnde om det åt kantorn och hon tyckte att det var så bra att jag använde rätt muskler när jag sjöng. Så ja, en fördel med pilates är helt klart också att man jobbar med liknande saker som när man sjunger eller värmer upp inför sång.

Mia sa...

Cassiopeia: Wow, styrketräning för sångmusklerna! Låter onekligen bra. :)