onsdag 2 januari 2008

Plötsligt händer det

Kommer ni ihåg den svenska reklamen för trisslotter från för några år sen? "Plötsligt händer det..." Jag jobbade på Gröna Lund den sommaren, och just den repliken kom en glatt överraskad gäst med när han råkade stå mitt framför en kassa som öppnade när det var långa köer. (Kassören som dragit upp sin rullgardin förstod ingenting först, men småningom kopplade han också till reklamen...) Lika glatt överraskad var jag i morse när jag långsamt vaknade och insåg att Arvid hade sovit tio timmar i sträck - och jag hade hunnit sova nästan lika länge. I flera veckor har jag gått och längtat efter att få sova åtminstone en halv natt i sträck. Men plötsligt hände det. Kanske var det hans nya spjälsäng som han premiärsov i, kanske var det ren och skär lycka över att vara hemma igen efter det myckna rännandet fram och tillbaka i jul- och nyårshelgerna. Vad det än var, så hoppas jag det fortsätter...

2 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Grattis! :-D Hoppas det är den nya sängen, för då kanske det håller i sig. ;-) Det är verkligen lyxigt, med tanke på hur liten han är ännu.

Felicia har äntligen accepterat mitt "nej, mamma sover här!", så fick sova till halv nio imorse igen, och sov riktigt bra i natt, bara upp där mot morgonkanten för att övertyga Felicia att hon nog kan sova själv (för trots trug vägrade hon komma i vår säng, fast det kanske jag ska vara tacksam för!). Skööönt! Och igår sov vi till halv tio också, så det börjat kännas rätt skönt nu. Eget rum är också en hit! Och Felicia gick ju från att sova uselt där kring ett år i spjälsängen, till att sova som en stock när hon fick sin "riktiga" säng. Så kanske förändrigar i sov-väg är hemmåt för smått folk?

Att kasta ut frassarna till natten är också ett säkert kort för en god natts sömn. Kanske lite kallhjärtat, men det är rätt varmt nu, och fryser de kan de gå i garaget. Att behöva springa upp 2-flera gånger per natt för att släppa ut dom är inte roligt...Men annars är det nog roligt att ha dom. :-)

Netta sa...

oj, oj, nu är jag nog avundsjuk! för det tycker jag att man får vara när en småbarnsmamma får sova såna nätter. speciellt när man inte får göra det själv. okej, vår grabb är ju lite yngre, men ändå. vi kämpar faktiskt rätt duktigt med nattsömnen just nu. Zacharias har ju vant sig vid att vaka till nångång mellan 12 och tre och dessutom att vaggas och sjungas till sömns i famnen. nu börjar mammas ork vara på det sista så nu ska det bli andra bullar av. försöker att låta bli att ta upp honom och trösta honom i sängen istället (han sover ju med oss i stora sängen). dessutom stiger vi upp kl. åtta istället för att sova till 10-11. har också planer på att inte låta honom sova så många långa stunder på dagen. på nåt sätt ska det väl gå att lite vända dygnet rätt. vi har nu andra natten bakom oss och den var värre än första. vi var nog vakna till tvåtiden och sov sen oroligt. måste nog absolut sluta med att ligga och amma på natten. jag gjorde det inatt, mot bättre vetande. tja, jag hoppas i varje fall att hela rumban ger resultat. k sover förresten skönt i bäddsoffan så han åtminstone orkar jobba. fast i helgen blir det han som får vaka med killen och jag sova. utom då det är matdags förstås. oj, det här blev långt.