onsdag 16 januari 2008

Hår

Jag har en pannlugg igen! Jag måste vara alla frissors dystra, tunga suck. Senast jag klippte mig var *skäms lite* i juni. Jag passade på att klippa och slinga håret innan Arvid kom, och eftersom jag anade att jag inte skulle komma mig för att klippa mig igen på ett tag bad jag om en rätt så kort lugg. Smart tänkt. En pyttekort lugg framhävde verkligen det bowlingklotliknande i mitt höggravida ansikte. Men ett par månader senare var luggen riktigt snygg. Sen blev den mindre snygg. Sen upphörde den existera och blev istället bara en gardin av hår som var mer eller mindre i vägen hur jag än gjorde. Men till frissan kom jag mig inte, ovanligt trögt till och med för att vara jag.

Men igår kom systerfrissan Hanna to the rescue, och nu har jag friska toppar och en pannlugg igen. Enda problemet är att det har blivit ännu mer uppenbart att jag borde göra något åt färgen också - nu har jag små blonda konstiga fläckar i pannluggen, eftersom det mesta av det håret har växt ut... Nåja. En sak i taget.

4 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Välkommen på färgning till Kvevlax! :-D Eller så kan färgaren komma dit...Beror förstås på vad du har för krav, men har färgat en hel del hår i mina dagar, så tror nog jag skulle klara ditt med. :-) (bl.a Tanja, mamma, Teresa, Lena och mig själv)

Anonym sa...

Det är inte bara du! Jag fick håret toppat av en kompis kring lillajul, och då hade det inte varit i kontakt med en sax sedan början av året.

Fast sedan dess har jag faktiskt hunnit få håret klippt igen, av en familjebekant, och jag har för första gången på vem vet hur många år något som kan kallas frisyr. Hjälp, såna måste ju underhållas!

Satt med hennasmet i håret i förrgår kväll också, så nu har jag kastanjefärgat hår utan utväxt. Nu väntar jag bara på att håret ska återhämta sig från schampotvätten som krävdes för att få bort hennan och kakaosmöret. Har annars inte använt schampo sedan början av december. Stackars mitt hår, det var inte nådigt efter schampotvätten!

Yvonne sa...

Har du glömt att det går att använda ett rött diadem?? - mamma

Yvonne sa...

Har du glömt att det går att använda ett rött diadem??