torsdag 27 september 2007

Varulvskaninen

Nu ska det minsann bli allmänbildning av! Jag har ganska många vita fläckar i min allmänbildning i allmänhet (exempelvis i diskussioner om sport, bilar och åttitals-TV), och i min filmskådningshistoria i synnerhet. Betänk och förfasa er - jag har inte sett en enda Star Wars-film, och bara en enda Bond-film. Och då somnade jag ifrån slutet, för det var så tråkigt - och jag somnar aldrig framför filmer! (Till skillnad från vissa andra.) Dessutom är jag pinsamt okunnig om Wallace and Gromit, men nu ska det bli ändring på det. Igår följde Varulvskaninens förbannelse med hem från bibban, så nu ni. Nu ska jag allmänbilda mig. Och jag har på känn att jag kommer att tycka att det är mycket roligare att Wallace and Gromit-bilda sig än att Bond-bilda sig!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj oj du Mia nu har du TREVLIGA FILMER att se fram emot... :) Vi har alla Wallace & Gromit-filmer här hemma (både alla kortfilmer och långfilmen), och dessutom en del annat som samma gäng gjort, Chicken run, Creature comforts-serien och det senaste tillskottet Shaun the Sheep (som visades i SVT:s Hej hej sommar varje fredag i somras). Kan typ en stor del av replikerna i Wallace & Gromit utantill... :) Shaun the Sheep är riktigt mysig :)

På http://www.wallaceandgromit.co.uk/ kan man se en del av kortfilmerna (säger J i alla fall, har inte kollat själv...).

Mycket nöje! :)

Anonym sa...

Jag har sett en enda Star Wars-film, och den var mördande tråkig. Iofs var det Det mörka hotet som jag såg, och alla verkliga Star wars-fantaster säger att den inte är representativ. Bond har jag inte heller sett i helhet, bara bitvis. Tycker att det enda jag gillar med Bondfilmerna är de där snygga inledningarna och ledmotiven. :)

Men Wallace and Gromit är härliga! Jag såg varulvskaninen förrförra hösten, gillade den skarpt!

Mia sa...

I'm crackers for cheese! Och jag tror jag är lite crackers för Wallace and Gromit också efter Varulsvskaninens förbannelse... vilket drama! Vilken spänning! Vilka grönsaker!

Anonym sa...

W&G släpper en ny kortfilm (30 min) nästa höst. Den ska heta Trouble at' Mill.

Jag längtar redan! :)