söndag 2 september 2007

Höst i luften

Det håller på att bli höst. Jag vet det, för jag har lagt märke till några säkra hösttecken. Och nu tänker jag inte på sådana klassiska saker som att det blir kallare i luften och att skolorna har börjat för länge sedan. Det finns andra tecken också. Det första jag tänker på är att vi har dammat av det helt fantastiska, revanschsugsframkallande sällskapsspelet Carcassonne. Bara idag har det blivit två partier tillsammans med syster Amanda (jag förlorade stort - jag skyller det på att jag ammade samtidigt som jag tänkte) och fler lär det bli innan det är vår igen. Har grunnat på varför det där spelet är så bra - den enda som jag spelat med hittills som inte blivit förtjust är syster Jenny, och hon får myror i brallan av alla sällskapsspel. Tror det är den perfekta balansen mellan strategi och tur som gör det. Eller medeltidsmiljön. Eller... fler förslag?

Det andra tecknet är att tv-hösten kommer igång, och ikväll är det inget mindre än Amazing Race som börjar med en ny säsong. När jag först såg programmet var jag skeptisk. Mycket skeptisk. Amerikaner som springer jorden runt för att vinna en miljon dollar. Absolut uteslutet att äta och sova tillräckligt, för att inte tala om att stanna upp och beunda pyramiderna eller tänka efter vid berlinmuren. Tala om att utnyttja jorden som sin lekpark! Måste ju vara värsta sortens resenärer... Dessutom är tävlingsparen alltid de samma - ett äldre par, ett gaypar, ett fotomodellspar, ett förälder med barn-par, gärna ett tvillingpar... Men ja. Jag håller fortfarande med om allt det där. Men likväl har jag fastnat. Det är ju så spännande! Och ganska skojigt att se vad de lyfter fram i de olika länderna - i Finland har de inte varit (vad jag sett än), men i Sverige monterade de hyllor på Ikea tills hela Sverige verkade vara en otröstlig öken av ikeaskruvar som inte passar ihop. Men summa summarum - jag tänker inte missa ett enda avsnitt den här säsongen heller!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det där spelet, jag undrar om det inte var det som vår privatchaufför nämnde idag när han pratade om att vi borde ha spelkväll... Så det rekommenderas alltså, bra att veta :)

Höst i luften, ja visst. Vi har fått plocka fram handskar, sadelvärmare, reflex och öronlappar för att klara av att cykla i höstkylan. Brr. Fast idag fuskade vi och åkte buss istället...

Anonym sa...

Det var nog okej, det var ju bara sanningen som kom fram. :) Annars så träffade jag en viss person på midsommaren, därför var det skoj. ;)

Anonym sa...

Jo man väntar nog på nästa söndag 21:00 redan nu. Känns tryggt att höra Phil säga sina samma gamla repliker år efter år:

-A Detour is a choice between two tasks, each with its own pros and cons...

-A Roadblock is a task that only one person may perform...

Mamma Linda sa...

Förr såg vi flitigt på Amazing Race, och råkade lägga på det av ren tur igår, och där satt vi tills det var slut. :-) Det är som sagt så spännande, fast jag ofta sitter och kritiserar dumma amerikanska kommentarer...;-)

Alltså vi har fortfarande inte spelat Carganzole (öhm, det hette nog nåt annat tror jag...Jag tänkte mer på gorgonzola :-D )! Måste testa det nån gång när Felicia sover typ (annars ska hon också spela, och då blir det nog inte mycket spela av).

Ha det bäst! Och jo, det är höst i luften, på alla sätt och vis...