onsdag 19 juni 2013

Richmond: an outing (UK, 10.5)



Fredagen - sista kursdagen och Richmond på programmet. Richmond ligger i utkanten av London, och det är där de rika och coola bor. Om du till exempel är medlem i ett kultförklarat brittiskt band eller amerikansk skådespelare som vill fly Hollywood kan du köpa hus i Richmond. (Om du däremot inte är något av ovanstående, eller miljonär av någon annan anledning är det svårare.)

Det som finns kvar av Henry VIII:s palats i Richmond. Inte så mycket.




Vi gick runt, såg oss omkring, fick lära oss saker under etiketten "Gossip and scandals" (big in the UK), tittade på böljande engelska vyer och fick syn på drottningens rådjur i Richmond Park. Det låter inte som att vi gjorde mycket, men det fyllde en förmiddag utan problem! När förmiddagen var fylld och våra magar knorrade åt vi lunch på ett café i Richmond Park - jag åt chicken tikka masala, mycket engelskt. "Curry" lär vara en av de allra vanligaste luncherna i England... Efteråt satt vi kvar och sammanfattade och utvärderade kursen. Och tittade lite på utsikten förstås.



Fredag eftermiddag, och vi återvände till skolan som vi inte hade sett sedan måndag morgon. Innan kursen kunde avslutas skulle vi ännu knyta ihop lite trådar och få våra kursintyg.



Eftersom vi tre nu är som vi är och British Library ligger alldeles runt hörnet med sin utställning av ovärderliga böcker slutade vi inte riktigt när kursen officiellt hade avslutats, utan fortsatte dit. British Library ställer ut en del av sina enorma samlingar, och gillar man både böcker och historia var det häftigt att se Magna Carta, handskrivna Beatlesnoter och mängder av biblar, koraner, manuskript och kartor.

Sedan sade vi hejdå. Det var riktigt, riktigt tråkigt. Vi hade haft en innehållsrik vecka tillsammans och klickat direkt från början. Tack för det, Gabi och Adriana!

Jag åkte "hem" till Acton för att packa - även om min vecka i London var slut var det inte dags att åka hem riktigt ännu. Jag skulle träffa Emma, som för tillfället satt på London School of Hygiene and Tropical Medicine och slet med ett grupparbete, och åka till Huntingdon tillsammans med henne. Hon hade sagt att hon hade mycket att göra, så innan jag tog min kappsäck och stretade iväg från huset i Acton sjönk jag tacksamt ner på sängen en stund. Till min förvåning tyckte jag det var hemskt sorgligt att bryta upp från mitt rum - jag hade ju ändå bara bott där en vecka. Men så insåg jag - det hade varit mitt rum. Mitt eget. Jag hade sovit hela nätter i en fantastiskt skön säng där ingen trängt ut mig från min kudde eller borrat in tårna i låret på mig så jag fått blåmärken. Mitt eget rum. Det är jag inte bortskämd med, och jag hade njutit galet mycket av det. Till sist samlade jag motvilligt ihop mitt pick och pack, tackade min värdfamilj för veckan och begav mig tillbaka in till Bloomsbury för att träffa Emma.


Jag fick en rundtur i byggnaden där ett antal utan tvivel mycket intelligenta och ambitiösa människor satt och pluggade sent på fredagskvällen. Roligt att få en bakom kulisserna-tur!

Tåget gick från King's Cross och jag kunde ju inte låta bli... Plattform 9 3/4 finns inte längre vid plattformarna (den drog visst till sig för många fotande turister; jag kan tänka mig att såna kan vara lite i vägen), men den finns. Next stop: Hogwarts! Bilden hade kanske blivit lite mer trovärdig om jag hade tittat fokuserat på väggen istället för att le mot fotografen... Hrm.

Men det blev inte Hogwarts. Det blev Huntingdon, mycket sen (och mycket god) kvällsmat och till sist en lång natt efter en lång dag vecka.



2 kommentarer:

Ingela sa...

Jag har precis läst igenom dina Londoninlägg. Vilken resa du hade! Önskar att jag hade fått vara med på ett hörn!
h. Ingela (tid. alegniinoffice)

Mia sa...

Tack för kommentaren, Ingela! Jag har ju inspirerats av dina Londoninlägg, så lite extra kul att höra av dig. :) Ja, vilken resa det var! Man skulle tro att det där stipendiet var för bra för att vara sant, men icke! Vi hoppas på en ny resa till England i sommar, då med familjen...