fredag 11 maj 2012

Vägen till London (4.5, del 1)

Resan till London började med - punktering. Man skämtar ju om bilproblem när man ska till flygfältet tidigt på morgonen, men... visst blir man lite konfys när man verkligen får börja med att byta däck. Men något värre missöde än det råkade vi inte ut för på hela resan, så vi får vara nöjda med det - den incidenten var ju ändå överstökad innan vi ens hann ut från gårdsplanen!

Resan var... förväntansfull, men väldigt sömnig. Edvin hade tydligen full koll på att det var ovanliga dagar som låg framför, så han sov orolig och vi lyckades bara skrapa ihop några timmars sömn. Tacksamt nog sov vi lite till på planet, men någon hel natt blev det inte.

 Lärdom jag dragit: När du sovit bara ett par timmar kommer ditt humör att åka upp och ner som en plastpåse i höststorm. Oavsett om du är i London eller hemma. Räkna med det, så blir det nog bra ändå. Men var varnad.

Flygfältet i Riga var lite dunkelt och inte så spännande. Och de sålde dyrt tuggummi. Men solen sken i alla fall i Lettland, och vi blev inte så lite sugna på att ta en tur in till stan för att se hur den ser ut. Det får så lov att bli en weekend i den staden nån gång också. Vad ofattbart nära det var från Vasa!

Och... solen i Riga var den sista sol vi såg på ett tag. Om vi inte med egna ögon skulle ha sett den blå himlen över molnlagren skulle vi knappast ha trott att det överhuvudtaget fanns en sol när vi landade i London. Vädret var inte på vår sida, kan man väl säga. Det var inte direkt "nästan sommar", kan man lugnt konstatera. Vi frös konstant, vågar jag påstå. Tur för London att staden har andra goda sidor än vädret!

Lärdom jag dragit: När du reser till London, klä dig i många tröjor och stadiga skor.Enough om vädret. Vi tog tåget in till London Bridge Station (tips för Londonresenären: nobba Gatwick Express och istället ta Southern Trains eller First Capital Connect, som är mer för vanligt folk; det är betydligt billigare och nästan lika snabbt) och gick upp vid - London Bridge. Det första intrycket vi fick av London var en riktigt klassisk vy av Themsen och Tower Bridge. Londonkänsla! Det, och de röda bussarna som dundrade förbi oss på bron. När vi sett så mycket var vi hungriga. Vår första måltid i London fick bli varm soppa, chips (läs: crisps) och trekantssmörgås på Pret A Manger, som finns överallt i stan. Det var välgörande. Sedan promenerade vi vidare genom City och checkade in på hotellet. Framme! Och då borde vi kanske ha tagit en tupplur, men istället skyndade vi oss ut på stan. Så mycket att se strax utanför det mossgröna rummet!


Inga kommentarer: