söndag 27 maj 2012

Träningsvecka 20 och 21

Veckans träningsuppdatering - som faktiskt blev två veckors uppdatering och därför lite långrandig. (Förra måndagen och tisdagen hade jag skrivit ett utkast om - resten av den veckan skriver jag på ett ungefär vad jag minns...):


Måndag v. 20: 45 minuter Boxaerobics hemma. Eller... något som påminde lite vagt om Boxaerobics. Tränings-DVD:er i all ära, men de har vissa brister. För det första är musiken ungefär lika peppande som musik man får lyssna på när man väntar i telefonköer - men det går att åtgärda genom att stänga av ljudet och välja en bra spellista på Spotify. För det andra är stegserierna både tråkigare och mer invecklade än på vanliga ledda pass. Lite märkligt, men min teori är att stegen upplevs både som enklare och roligare när de förstärks av resten av gruppen. För det tredje - vi kanske är mer trångbodda än en del andra, men vem har plats för långa stegserier med sparkar i sitt vardagsrum?? Resultatet blev hur som helst att jag mer och mer började göra det jag hade lust med (och som rymdes) än det som kvinnorna på DVD:n gjorde. Till sist hade det utvecklats till något helt annat. Men jag blev svettig och knallröd, och det kändes bra i benen. Jag tror faktiskt min variant var minst lika effektiv!

Tisdag v. 20: Cykeltur till Citymarket för att handla, ca 10 km, varav 5 (dvs. hemvägen) med en tungt lastad cykel med mjölk, tomater och malet kött... inte så ergonomiskt packad last, men jag kände mig väldigt vardagssund! På kvällen en cykeltur till för att fira att min morsdagspresent, en ny cykeldator, var installerad.

Fredag v. 20: Pilates - det kändes bra!

Söndag v. 20: Planen var Bodypump, men på grund av diverse missförstånd var det inget pass när jag kom fram. Istället blev det en timme i gymmet, och jag körde riktigt hårt med mig själv - lite förvånande med tanke på att min största motivation för Bodypump-passet hade varit att få lyssna på ljudbok i bilen på väg dit...

---------------------------
Sådär lagom till vecka 21 fick jag ett löpträningsprogram av en kompis. Tre pass i veckan ska få en nybörjare att orka springa 10 km på 10 veckor. Jag var lite skeptisk, eftersom jag inte brukar vara särskilt hängiven när det gäller liknande program, utan för det mesta "glömma" det innan jag ens börjat. Men nu har första veckan gått, och jag har fått pricka av alla tre pass. En väldigt sympatisk sak med programmet är att många av passen är korta (kanske 20 min), så även om man egentligen varken orkar och hinner - så orkar och hinner man ändå. Det blir lite svårare att hitta på ursäkter helt enkelt. Men något annat i träningsväg har det faktiskt inte blivit den här veckan...

Måndag v. 21: Löpträningspass 1/vecka 1

Onsdag v. 21: Löpträningspass 2/vecka 1

Söndag v. 21: Löpträningspass 3/vecka 1 - i det fantastiska, underbara, härliga sommarvädret! De två första passen var enkla, men den här gången fick jag kämpa lite mer. Men jag följde instruktionerna och tummade bara litelite på det där med "snabb" löpning. Jag är nöjd!


Inga kommentarer: