torsdag 17 maj 2012

Hem, ljuva hem på Gracechurch Street


Vårt hotellrum var anspråkslöst, men lobbyn var fin. Hotellet låg mitt i affärsdistriktet City och inne i veckorna är det mest businessmänniskor som bor där. Det låg på gångavstånd till en del intressanta platser - mitt emellan St Paul's Cathedral och Towern - men området var kanske inte det mysigaste, även om det kunde skryta med banker från världens alla hörn. Jag skulle gott kunna tänka mig att bo där igen, men ännu hellre tror jag att jag skulle välja en hemtrevligare stadsdel.

Mittemot hotellet fanns Leadenhall Market, som lär ha föreställt Diagon Alley i Harry Potter and the Sorcerer's Stone... och vem kan nu motstå sånt? Apropå det - en sak vi har ogjord är att gå till plattform 9 3/4 på King's Cross där det finns en kundvagn på väg in i väggen. Ett fototillfälle det inte borde vara tillåtet att missa!


2 kommentarer:

alegni sa...

hej!
jag har precis drömt mig tillbaka till london i alla dina inlägg därifrån. fina bilder och väldigt trevlig läsning! tack!

Mia sa...

Kul att du gillar dem! Det blir fler inlägg, men i sakta mak... Själv slukade jag resebloggar om London före vår resa, och tror att jag kommer att fortsätta av bara farten nu efteråt också. :)