söndag 18 november 2007

Välvillig kommers

Igår kväll var det dags för en av höstens stora begivenheter i Överpurmo, nämligen missionsauktion i Zion. Eftersom vi var i närheten passade vi på att se vad som fanns att ropa in. Men mest är det ju underhållningen vi var ute efter - och jag lovar, det är bland det roligaste man kan göra i mitten av november att sitta med tanterna och ropa in hembakt, hemstickat och hemsaftat. Det var lite fler tomma bänkrader än jag kom ihåg från förrivääde - men så har ju många stolar blivit tomma i Överpurmo sen jag var en pinnbent unge som sprang runt i salen och levererade bröden och virkadukarna som folk hade ropat på. Auktionsutropare Rabbe och hans hantlangare Anita var gemytligt underhållande som vanligt, även om de riktigt intensiva bud-duellerna uteblev. Häromåret vill jag minnas att det riktigt sprakade om det när två småtjejer bjöd över varandra på en katt i nån form, virkad kanske?

Och det kan ju inte finnas bättre tillfälle att köpa det som produceras i Överpurmo - stickade sockor, svartlimpa, smaksatt honung, älgkött, hembundna kvastar... Jag ropade på ett par småsaker, men något riktigt spännande blev det inte. Men, hör och häpna, jag ropade in en liten korsstygnstavla, att sy själv alltså. Men egentligen är det nog ingen tavla, utan snarare ett korsstygnsjulkort... men det är nog den storleken jag behöver för att komma igång! Rapport avläggs senare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi, det ÄR roligt med såna auktioner :) Fast det är många många år sedan jag var med på någon sist... Det var också min stora uppgift att springa ut med alla saker som folk ropade in. Och så lärde man ju känna tanterna och gubbarna rätt bra också - man visste precis vad folk brukade ge till auktionerna :) Men jag antar att det är ganska glest på stolarna hemhemma nu också...

Här i stan ska det inte bli auktion men i alla fall basar i kyrkan i december, ser fram emot det :) Då kan man säkert få köpa lite lokala delikatesser, eller inte bara lokala förresten, eftersom en stor del av församlingen är invandrare. Ska bli spännande! :)

Anonym sa...

Såg på blade att det skulle vara auktion och funderade på ett besök men så glömdes det bort. Nå, jag får ju förmodligen delta i den vid Saron om någon vecka så... :-)

Mia sa...

my: javisst är det! Kul att du också har ett sånt barndomsminne. :) Spännande med basar med delikatesser som inte bara är lokala!

eva h: Kul att du hittat hit! :) Ny chans nästa år, datumet brukar vara ganska traditionsenligt... :)

Anonym sa...

Åh, även jag brukade springa med varor på auktionerna. Jag tror att jag egentligen tyckte att det var lite halvskrämmande (var ju rädd för allt som barn...), men eftersom det tydligen var något eftertraktansvärt så var det bara att ta itu med det. Nä, men det blev roligare med tiden. :)

Mamma Linda sa...

Åh vad roligt!!! Jag minns en broderikorg jag ropade in, den är i vit rotting med ljusblå-rutiga detaljer, numera förvaras Felicias lego i den, men det är ett av de bästa autktionsfynd jag gjort tror jag. Söt. Har egentligen ropat in rätt mycket på diverse (ofta baptist-)auktioner: en soffa, två matchande överkast, småsaker i mängd och massor, en lampa, korgen då, och så tror jag någon katt-pryl...? Inte var jag väl en av de två tjejerna som ropade hejvilt på en katt i Zion?! :-O Det skulle inte förvåna i såna fall. Och Hanna andra? :-D Fast det har väl funnits fler katt-älskare efter oss. Synd att jag vakade i helgen, skulle varit kul att komma på Överpurmo-auktion. Det är basar i BK på lördag, men då jag jobbar hela helgen så blir det inget av det. Jobbar på lördag morgon, så slutar halv tre när allt är slut redan. Typiskt. Men hellre två morgnar på en helg än två kvällar!