torsdag 1 november 2007

Bokfemma

Ika brukar slänga in en rolig grej i sin blogg då och då. Det är bokfemman, som har en uppfinnare vid namn Malin. Veckans bokfemma:
"Veckans tema för Bokfemman är drömvärld. Nämn fem böcker som du skulle vilja hoppa in i och få uppleva irl om du kunde."

Utmaningen antagen.

1. Harry Potter av J.K. Rowling. Det är inte det minsta unikt - Hogwarts lär ha fått många nya elever efter den här utmaningen. Men jag är väldigt nyfiken på hur det skulle vara att flyga kvast - även om jag säkert skulle vara för mesig för att bli quidditch-proffs. Och så skulle jag vilja vara med om den fantastiska välkomstbanketten i början av terminen, och nosa omkring i Hogwarts vinklar och vrår. Mitt Hogwarts-namn är för övrigt Agatha Gorodok, det tycker jag är ganska coolt.
Kolla själv vad du skulle heta! Harry Potter MSN Names

2. Agatha Christies England. Där skulle jag dricka te med miss Marple och gå med stadiga galoscher i regnvåta trädgårdar medan alla misstänker alla. Själv skulle jag naturligtvis stå över alla misstankar, och ingen skulle vilja ta livet av mig heller.

3. Anne på Grönkulla av L. M. Montgomery. Ända sen jag läste böckerna har Prince Edwards Island klingat lite magiskt, jag tänker mig något alldeles oerhört vackert. Och så har jag ju alltid fascinerats av den tiden också. Och att träffa Anne skulle helt säkert vara ganska oförglömligt.

4. Vidare på det historiska temat. Jag tänkte skriva Mobergs Utvandrarserie, men så kom jag ihåg allt elände som hände i dem. Därför skriver jag Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström istället, de slutade ju ändå ganska lyckligt. Jag vill plocka lingon med Kulla-Gulla i skogen och vara lite, lite rädd för skogsrået.

5. Det här är lite pinsamt, men när jag nu får chansen måste jag ju ta den. När jag var liten önskade jag hett att jag skulle kunna gå in i My Little Pony-världen. Firefly, Cotton Candy, Blossom och de andra, dem känner jag ju redan, så vi skulle ha jätteskojigt ihop. Och nånstans här måste jag ju påpeka att den äldre generation My Little Ponies hade mycket mera klass än den yngre... (Ja, jag vet ju faktiskt inte om det finns böcker om dem, men seriealbum åtminstone...)

Men det här var ju svårt! Så många jag fick välja bort. Några bubblare var Tomtebobarnen (jag vill bo i en flugsvamp) och Ronja Rövardotter (jag tycker som du, Ika).

2 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Härliga tankar! Ja det finns många böcker man skulle kunna semestra i. :-) (wow, Linda kortfattad!)

Anonym sa...

Jamen visst var till och med My Little Pony bättre förr! Numera är de så spinkiga och trista, på den tiden jag lekte med dem (snarare: dyrkade dem) var de knubbiga och söta. I synnerhet de små ponnybebisarna med medföljande blöjor och nappflaskor. okej, nappflaskorna köper jag även nu i efterhand, vem har inte hör om flaskmatade djurungar, men blöjor?