torsdag 29 november 2007

Babysång

Måste spinna vidare på det här med Arvids sång. Vi sjunger ganska mycket för honom, han verkar gilla det. Problemet är att jag inte kan så många barnsånger, inte med hela texten i alla fall. Har lånat hem en rekorderlig bok med barnvisor för att lära mig texter, men oftast sjunger jag ju när jag byter blöjor, gungar vagnen, försöker få honom nöjd och glad medan jag plockar i diskmaskinen... och då är det inte så praktiskt att gå med en uppslagen bok i näven.

Istället sjunger vad som faller mig in: Lilla Arvid, lilla vännen, nu får du ligga på golvet och sprätta med benen en stund medan jag hänger kläder på tork oj vad du skriker, lilla vrålapa, lilla vrålapa... till tonerna av en skum potpurri av Ekorrn satt i granen/In the name of love/Hosianna/Rosa helikopter/Live tomorrow... och en del melodier som jag kanske hittar på just då, eller som kanske bara poppar upp i huvudet utan att jag vet varifrån. Men det är ju lite synd om honom, för han kommer ju inte att kunna en enda riktig sång. De riktiga sånger jag sjunger för honom drunknar liksom i mängden. Borde nog ta fram Min skattkammare och plugga lite sångtexter snart.

1 kommentar:

Mamma Linda sa...

Äh men det är ju härligt att du improviserar! Så blir han en kreativ kille! :-D Nog hinner han lära sig sånger ändå, och de som låter likadant kommer nog att fastna i hans huvud fast du sjunger egna låtar som ändrar hela tiden också. Tänk, så börjar han komponera egna låtar sen!

Jag mindes inte så många barnsånger när Felicia föddes, men fick ju den silvriga skattkammarboken av Tanja, inklusive cd, så lärde mig några därifrån. Man har ju delar av sångerna i huvudet, men det är ju omöjligt att minnas alla sånger, text och allt, från när man var liten. :-O Huvudsaken att ni sjunger. :-) Det blir nog en del potpurri här ibland också, och F sjunger ändå.