onsdag 4 maj 2016

Första maj

Om vi firade vappen lite mer lågmält så firade vi våren desto mer första maj. Vilken utesöndag det blev! Vi började med att köra till Nykabi för att träffa Hanna, Andreas & kidsen vid NURK, där vi skulle ut på majlinda. Vi började med terrängbanan - där barn har minst lika roligt som hästar... Sedan gick vi vidare i skogen tills vi bestämde att det var dags för mat. Trangiaköket hade vi med, vilket betyder att det blev mer avancerad utomhuskokkonst än på evigheter. (Hrm. Knackkorv, morotsstavar och färdigkokt pasta...)

Josef var nöjd i bärselen (mei taien, vår gamla trotjänare), men SOM han har blivit tung sedan förra sommaren! Har fortfarande ont i axlarna... Borde iofs nog ha burit honom på ryggen hela tiden, började med att ha honom på magen utan att tänka på att han inte är någon liten baby längre. Och vädret var helt fantastiskt! Ännu mer fantastiskt hade det varit om vi inte byltat på oss alltför mycket kläder... *pust* Jättebra start på vår första maj ändå!


Innan vi körde hem igen fortsatte vi med att spana in ångloket i Kovjoki. Vi har tänkt åka dit på första maj i flera år, men det har aldrig blivit av förrän nu. Massor av folk! Riktigt kul, träffade ett par bekanta och slog till på en åktur med ångloket Emma.


Det knäppa var att ingen ens ville gå in när vi väl kom hem igen. Istället dukade vi fram mellanmål ute i trädgården... sol alltså! Och inte nog med det - efter lite expressvila inomhus avslutade vi dagen med orienteringsskola i Lepplax. Med det här tempot alla dagar skulle vi åstadkomma mycket i livet! Eller kanske tvärtom mycket lite, för förutom röda, hettande kinder åstadkom vi strängt taget inte så mycket...


Och nu packar vi. Fyra lediga dagar och spontanbokad minisemester. Hurra!

Inga kommentarer: