fredag 13 maj 2016

De där dinosaurieskeletten


Hela orsaken till att vi började planera en Helsingforsutflykt för hela familjen var att jag nån gång i vintras råkade nämna att det finns dinosaurieskelett där - så om vi hade några måsten den här helgen var Naturhistoriska helt klart ett av dem! Med tanke på hur roligt jag tycker det är med museer har jag sett väldigt lite av Helsingfors stora museer - nästan ingenting alls faktiskt. Passade bra att pricka in ett av dem i alla fall!Dinosaurieskeletten var spännande, men det fanns faktiskt mycket annat att se också. Det råkade vara gratis inträde den dagen (första fredagseftermiddagen varje månad, tips!) så det var ganska mycket folk, men inte så mycket att det skulle ha stört. Det som störde upplevelsen lite mer var att Edvin, som varit lite ur gängorna hela dagen (t.ex. sexårskrisen på väg till Domkyrkan) verkligen började sloka vid det här laget, så vi blev lite bekymrade för om han höll på att bli sjuk. När vi var klara vid museet ville han ingenting annat än att gå till lägenheten och vila (!), vilket inte brukar vara ett bra tecken - även om han gillade lägenheten väldigt mycket. Men vi gjorde just det, och när han fått vila nån timme började energin återvända...


..och det var tur, för vi ville gå ut och äta med mamma! Japp, precis när vi skulle berätta att vi spontanbokat en långhelg i Helsingfors, berättade hon att hon själv skulle dit ett par dagar. Vad är oddsen? Hon skulle ha trivts på Naturhistoriska, men just då hade hon andra planer. Men till kvällen passade vi på att bjuda henne på mat på Friends & brgrs för att fira inte bara morsdag i förskott, utan också att hon precis hade fått veta att hennes magisterspapper hade landat i postlådan där hemma. Hon har studerat biologi, geografi och pedagogik i flera år, både på heltid och vid sidan om jobbet, och nu har hon uppgraderat sin klasslärarexamen från 70-talet till en ped.mag. Grattis mamma! 
Det blev en riktigt lyckad kväll - efter maten köpte vi med oss glass upp till mammas hotellrum och beundrade den fenomenala utsikten. Bra dag, ännu bättre kväll! En och annan kris är bara att räkna med.


Inga kommentarer: