tisdag 10 maj 2016

Söderut


Jag måste erkänna att jag ibland tycker det är barnsligt gott med hamburgare på Hesburger när vi är ute längs vägarna, och för det mesta är det ju ungefär det vi har att välja på också. (Hese här eller hundra kilometer längre fram..?) Men vi gillar också att sporta med matsäck, som vi inte så sällan äter i bilen (åtminstone när vädret är grinigt). Men att få äta ute på en vacker plats slår nog allt - i nästan alla kategorier.

Den här gången bjöd Kristi himmelsfärd på fantastiskt sommarväder när vi körde ner till Helsingfors och Matias hade plockat ihop en supergod matsäck. Vi stannade vid en simstrand i Ikalis, rekommenderas varmt! (Ikalis verkade också över förväntan mysigt med alléer och gamla trähus - borde kanske stanna tillräckligt länge för att gå runt och fota lite en annan gång!) I något skede kan jag ha sagt att det här var vår bästa matpaus någonsin. Det kan det ha varit.


Dagens OJ! förresten - två Ikalispojkar som simmade hur länge som helst! De var i vattnet när vi kom och visade inga tecken på att ge sig när vi packade ihop. Visst var det somrigt i luften, men ändå...


Bilresan den här gången gick helt okej, förutom eskalerande illdåd i baksätet den sista timmen... Vi kom fram i precis rätt tid! Ingen hann bli helt förtvivlad, även om gränsen närmade sig. Vi lämnade bilen på en 24h-parkering och gick de två kilometrarna till lägenheten (senare hittade vi en helt fri parkering mycket närmare till, det går!) Perfekt! Vi trodde att två kilometer med väskor kanske skulle orsaka en del gnäll, men ingen verkade ens ha tänkt på det eftersom det fanns så mycket att se på överallt. Så kul att gå med barnen i en ny miljö!Som vanligt höll vi aldrig på att komma oss ut igen efter att vi checkat in i lägenheten, handlat och lagat mat och installerat oss lite... när vi äntligen kom oss ut var det egentligen nästan läggdags för tre i familjen, vilket kanske inte var helt klokt. Men kvällen var bara för vacker för att ignorera! Visst blev vissa lite övertrötta innan vi kom in igen, men det var en vacker kväll och det var roligt att upptäcka lite.


Precis förbi vår lägenhet går till exempel Baana, ett promenadstråk nere på före detta järnvägsspår som går från Kiasma ut mot Gräsviken. Vi gick faktiskt också ända till Gräsviken, där vi lekte lite på en skolgård innan vi besinnade oss och vände hemåt igen. Och fortfarande hade vi det mesta av vår minisemester kvar!


Inga kommentarer: