lördag 30 april 2016

Glada vappen!

Jag kan väl inte påstå att jag någonsin varit den som tutat högst med plasttrumpeterna när det blivit vappen, men... visst kan jag sakna studietiden lite den här dagen. Vårdberget i Åbo var alltid lite, lite tråkigt, men samtidigt också en fin blandning av vårigt uppsluppet och högtidligt. Vi har firat genom att ha på sändningen från Vårdberget medan vi plockade i diskmaskinen, och där var det. Jag har knappt varit utomhus ens, utan istället försökt skapa ordning i kaoset här inne. Resultatet är väl ungefär 50/50: kaos i halva huset, men ordning i andra halvan. Får väl räknas som helt okej!


Och på tal om ordning i kaoset slänger jag in en sned och halvtaskig bild av vårt "nya" arbetsrum (för mörkt för att få nån bättre bild just nu). Tidigare i vår lade vi ju ungefär en och en halv helg (!) på att röja upp, möblera om och skruva ihop den nya dagbädden. Och det var värt varenda minut bland dammiga pappershögar! Det känns oskojat som om vi har fått ett nytt rum. Det är här jag allra helst hänger om jag får välja, och jag skulle inte alls skämmas för att låta någon sova över här. (Jo, jag HAR skämts lite över att låta syster Amanda sova på en knölig madrass som slängts ut över klädhögar, leksaker och dammråttor... men those days are gone!) Rymligt är det inte, men nu har vi äntligen gjort det bästa möjliga av kvadratmetrarna.

En överraskande bonus är att det här rummet har fått mig att börja träna lite igen - och det behövdes verkligen. Jag har varken tyckt att jag haft lust eller tid för att gå på ledda pass i vinter, men den här tanten behöver verkligen lite träning. Så nu - med lite golvyta (!) att disponera över har youtube och yogamattan blivit mina bästa vänner. Hurra för träningspass på fem, tio eller trettio minuter!

Inga kommentarer: