torsdag 12 maj 2016

Hufvudstaden


Intensiv dag, den här torsdagen i mitt liv. Bra saker, obra saker, hela tiden någon eller något som behöver min uppmärksamhet - och det efter en ovanligt kort natt. Nu känner jag att det snart börjar bli dags att avsluta dagen och se om morgondagen kommer med ett lite makligare tempo. Men i väntan på det tänkte jag slänga in ett par bilder från en förmiddag i Helsingfors!


Vi tyckte det skulle passa bra med en promenad till Domkyrkan sådär i vårsolens glans. Ja, det tyckte i alla fall fyra av oss - men inte vår dramatiska sexåring. I själva verket tyckte han det var nästan tortyr att behöva gå någonstans alls. Ni minns kriserna jag skrev om - minst en för varje aktivitet? Den här gången bestod den av sexårsangst. Sexårsangst är inte att leka med. Visserligen måste han till sist erkänna att kyrkan var fin och trapporna spännande, men det blev en betydligt slitsammare promenad än vi hade föreställt oss! Pust. Helsingfors visade sig i alla fall från sin soligaste sida, med vårblommor och solglitter och allt.


Livsandarna återvände i alla fall på Akademens* mysiga barnavdelning där vi fyndade ett och annat. Sedan tyckte vi det var ganska skönt att kunna äta i lägenheten istället för att utmana ödet med lunch på stan... Hurra för lägenhet! Vi blev nästan lite frestade av ett bra hotellerbjudande, men lät bli. Hotell är väl fint, men i detta skede av vårt familjeliv behöver (behöver!!) vi minst en kokvrå om vi håller till på samma plats i några dagar. Bara tanken på att äta ute bland folk med detta gäng varje måltid i flera dagar ger mig ett par grå hårstrån... jag inser att det får mig att verka väldigt ocool som förälder, men det är nu bara så det är. Just nu. Bara ti lägg håri bakom örona å si glad ut!**

*Akademen = the bokhandel i Helsingfors, för den som inte vet.
**Bortglömt 90-talsuttryck som tydligen vaknade till liv just idag.


(Svarta fläckar på linsen. Arrgh!)

Inga kommentarer: