lördag 14 maj 2016

Pippi i Vasa, pippi på Vasa?

Från en utflykt till en annan - idag gick vi på teater i Vasa! Jag känner att jag nog bör påpeka att vi faktiskt har jobbat en vecka här emellan, tvättat kläder, läst läxor och allt det där som gör vardag till vardag. Men idag var det dags för nöjen igen. Ibland är det nog bra att boka länge på förhand - det här bokade vi redan i mars, om jag minns rätt. Och har man färdigbetalda biljetter sedan två månader tillbaka är det bara att ge sig själv en spark i baken och köra iväg även om en långsam hemmalördag hade lockat. Tur!

Vi hade också bokat in oss på "familjelördag", som innebar en skattjakt på teatern innan föreställningen började. Vi hade kanske trott att det skulle vara lite mer, kanske träffa nån av skådespelarna eller så, men vi fick i alla fall jaga ledtrådar på teatern och hade det riktigt roligt. Själva föreställningen var färgsprakande, rolig och medryckande. Alla fyra i gänget skrattade högt rätt många gånger, och det är inte illa!

Josef stannade i Nykarleby med kusinerna och moster eftersom han inte riktigt kommit upp i teateråldern ännu. Det hade gått jättebra, men konstigt att köra iväg till Vasa med storbarnen och lämna honom efter sig! Bakvänt. Han brukar vara relativt enkel att ha med, så jag tänkte att det inte skulle bli någon större skillnad - men oj! Så lugnt vi hade det. Ingen vagn att böka med, ingen att mata, inga blöjor att komma ihåg. Vi insåg hur stora våra storbarn faktiskt har hunnit bli!

(Det finns ju trailer på youtube också - här!)

(Kameran gjorde inga storverk idag, men guldpengarna blev i alla fall förevigade!)

Inga kommentarer: