torsdag 7 april 2016

Fredag på en torsdag, för den som har tur


Det höll på att bli ett urtråkigt detta-har-hänt-inlägg, så jag backade och raderade för allas bästa. Låt oss bara konstatera att det har varit en lång men bra dag efter en intensiv vecka. Och nu helg! Det fantastiska i att inte jobba heltid: lediga fredagar den här perioden! Alla borde få vara lediga på fredagar.

Och här sitter jag och häckar, även om det faktiskt inte är någonting alls som hindrar att jag gör det jag allra helst vill just nu: dra på mig pyjamas och fortsätta i Karin Erlandssons Missdåd. En av hållpunkterna på dagens att göra-lista var faktiskt ett författarbesök i skolan av just Karin. Det var jätteroligt, inte minst för att vi började studera litteraturvetenskap samtidigt, men också för att hon var väldigt intressant att lyssna på. Inspirerande!

Boken kom ut för en månad sen, så jag hade inte kommit mig för att få tag på den ännu - jag är långsam med sånt, lyckas nästan aldrig läsa böcker medan de är nyutgivna. Hur som helst var det en kollega som stack den åt mig häromdagen ifall jag ville titta lite på den före författarbesöket. Hur det gått till vet jag inte säker, men fast jag suttit uppe och rättat prov till midnatt och ännu senare de senaste kvällarna har jag ändå lyckats läsa nästan halva boken. Den rekommenderas! Välskriven mysdeckare som utspelar sig i småstaden jag numera jobbar i - självklart blir det bra!

(Arvid tycker förresten att det är sommar när aprilvädret bjuder på +3 grader och ösregn. Med rätt attityd, så...)


2 kommentarer:

Eva sa...

Läste Missdåd jag också för ett par veckor sedan och hade stora svårigheter med att lägga den ifrån mig ;)

PS! Det ultimata vårtecknet är ju då barnen (oavsett väder) börjar tycka att det är varmt (och vill vara utan utebyxor...gissa om det gnälls hos oss på jobbet just nu?)

Mia sa...

Ser fram emot uppföljaren!
Kan tänka mig att barn i flock dessutom blir ännu ivrigare att slänga vinterkläderna än de är på egen hand! :D